Sari la conținut

Acest aliment comun ajută la desfundarea arterelor în mod natural

alimente care desfundă arterele
Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro
Dieta pentru artere infundate

Un aliment comun ajută la desfundarea arterelor în mod natural. Boala coronariană începe atunci când arterele tale se înfundă cu acumularea de placă în interiorul lor.

Placa reduce fluxul de sânge, ducând la consecințe dezastruoase cum ar fi atac de cord, angină și accident vascular cerebral. Placa constă din colesterol, calciu, o proteină de coagulare a sângelui cunoscută sub numele de fibrină și deșeuri celulare.

De-a lungul timpului, potrivit experților în sănătate, acumularea de placă duce, de asemenea, la arterele îngroșate sau întărite – o afecțiune cunoscută sub numele de ateroscleroză. Medicii spun că consumul de alimente specifice nu poate curăța plăcile din artere, dar respectarea regulată a unei diete sănătoase poate ajuta la gestionarea și prevenirea bolilor și afecțiunilor cardiace.

Cum ajută mărul, un aliment comun, la desfundarea arterelor

Dieta, spun medicii, este o parte esențială a menținerii arterelor sănătoase și lipsite de substanțe nocive. Anumite alimente, cum ar fi fructele proaspete, de sezon, sunt extrem de benefice pentru sănătatea cardiovasculară și vă ajută să vă mențineți în formă și sănătos.

Unul dintre ele este mărul, iar vorba că un măr pe zi ține medicul departe se adeverește atunci când vine vorba de reglarea sănătății inimii. Experții în sănătate recomandă să mănânci mere sau să bei suc de mere zilnic pentru a reduce efectele colesterolului rău.

Un studiu publicat în Journal of Medicinal Food a explicat puterea merelor care ajută la reducerea formării plăcii.

„Consumul a aproximativ 300 de grae de suc de mere pe zi a încetinit semnificativ unul dintre procesele care înfundă arterele și pot duce la un atac de cord”, a spus cercetătorul principal Dianne Hyson.

Cercetătorii spun că este important să se oprească oxidarea lipoproteinelor nesănătoase sau a LDL, deoarece aceste particule transportă colesterolul în fluxul sanguin și ajută la formarea depozitelor de plăci în artere. Dacă oxidarea este întârziată, există o șansă mai mare ca particulele de LDL să fie eliminate. Antioxidanții precum polifenolii găsiți în mere încetinesc oxidarea și ajută la menținerea arterelor fără înfundare.

La ce vârstă încep să se înfunde arterele? Potrivit medicilor, vârsta este unul dintre factorii de risc pentru arterele blocate, dar obiceiurile de viață nesănătoase vă pot crește riscul de înfundare arterială la o vârstă mai fragedă.

Potrivit The National Heart, Lung, and Blood Institute, pentru majoritatea oamenilor, arterele pot începe să se înfunde în timpul copilăriei, acumularea plăcii se agravează pe măsură ce îmbătrânesc. De asemenea, factorii de risc cresc la bărbați după 45 de ani și la femei după 55 de ani.

Alte modalități de a desfunda arterele

Pe lângă savurarea merelor, alte câteva modalități naturale de a desfunda arterele includ:

1. O dietă sănătoasă: Medicii recomandă să consumați o varietate de fructe și legume pentru a ajuta la obținerea unui aport divers de nutrienți. Adaugă și grăsimi bune, numite grăsimi nesaturate, care provin din alimente precum măslinele, nucile, avocado și peștele. Este foarte important să eliminați sursele artificiale de grăsimi trans, care sunt adesea bogate în alimente procesate, ambalate, cum ar fi prăjiturile și prăjiturile.

2. Exerciții: Exercițiile fizice și antrenamentele zilnice vă pot îmbunătăți sănătatea cardiovasculară și pot ajuta la prevenirea problemelor cardiace. Este important să vă construiți încet rutina și rezistența. Incercati sa faceti cel putin 30-45 de exercitii la o intensitate moderata pe saptamana. Aceasta poate include plimbări rapide.

3. Managementul stresului: Oricât de dificil ar suna, este extrem de important să ai grijă de sănătatea ta emoțională, deoarece aceasta afectează în mod direct sănătatea ta fizică.

4. Renunțarea la fumat și reducerea consumului de alcool: Fumatul contribuie în mare măsură la dezvoltarea aterosclerozei, făcând mai probabil ca plăcile să se formeze și crescând rata lor generală de creștere. Renunțarea la fumat vă ajută să vă restabiliți sănătatea și, de asemenea, crește colesterolul bun. Prea mult alcool vă poate afecta și inima. Astfel, Asociația Americană a Inimii recomandă limitarea aportului la cel mult o băutură pe zi pentru femei și două băuturi pe zi pentru bărbați.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel