miercuri, mai 25, 2022

„Acesta este noul Auschwirz!” Orașul din Ucraina care a devenit un lagăr al morții. Armata rusă arde cadavrele celor ucişi.

Mariupol a devenit „noul Auschwitz”. Potrivit primarului Vadym Boychenko, această localitate este, în acest moment, cel mai bombardat oraș din Ucraina.

Estimările de acum o săptămână sugerau că 5.000 de persoane au fost ucise în orașul portuar din sudul țării. Sunt voci care susțin că, având în vedere dimensiunea comunității și nivelul de distrugere, ar putea fi vorba de „zeci de mii” de victime.

Te-ar mai interesa: Reguli pentru o slăbire corectă şi definitivă. Sca...

În oraș locuiau aproximativ 400.000 de persoane, dar unele au fugit înainte de invazia rusă.

O echipă a Crucii Roșii, care fusese reținută de militari în apropiere de Mariupol, a fost eliberată

Sursa foto: Twitter/ The New York Times

„Acesta este noul Auschwirz!” Orașul din Ucraina care a devenit un lagăr al morții. Armata rusă arde cadavrele celor ucişi

Primarul orașului Mariupol acuză Rusia că a deschis crematorii mobile în oraș pentru a distruge dovezile privind uciderea civililor.

„Au transformat întregul nostru oraș într-un lagăr al morții. Din nefericire, analogia sinistră capătă din ce în ce mai multă confirmare.

Aici nu mai suntem în Cecenia sau Alep. Acesta este noul Auschwitz și Maidanek”, scrie Vadym Boychenko pe Facebook.

Boychenko a acuzat Rusia că a deschis crematorii mobile în oraș pentru a distruge dovezile privind uciderea civililor.

Te-ar mai interesa: Bea această băutură minune în fiecare zi! Stimulea...

„Acesta este motivul pentru care Rusia nu se grăbește să dea undă verde misiunii turcești și altor inițiative pentru a salva și evacua complet Mariupol”, a spus el.

Imagini din satelit cu dezastrul din Mariupol, după bombardamentele rusești. Morții din oraș sunt îngropați în gropi comune | Digi24

Cel puțin 167 de copii au fost uciși în timpul invaziei rusești în Ucraina

Cu doar două zile în urmă, Vadym Boychenko avertiza că situația din Mariupol este critică, fiind vorba despre o posibilă catastrofă umanitară.

„Situația din Mariupol rămâne foarte dificilă. Suntem în pragul unei catastrofe umanitare – fără lumină, fără apă, fără hrană, fără medicamente de mai bine de o lună. Prin urmare, insistăm ca Mariupol să beneficieze de o evacuare completă și de acces în oraș.

Te-ar mai interesa: Simptomele cancerului de ochi: cinci semne care in...

Dar vedem că, astăzi, Federația Rusă blochează toate ajutoarele umanitare care se îndreaptă spre Mariupol. Și nicio încărcătură nu a ajuns la Mariupol”, acuza Vadym Boychenko.

Potrivit primarului, persoane care colaborează cu Rusia colectau și ardeau cadavrele locuitorilor din Mariupol.

Cel puțin 167 de copii au fost uciși în timpul invaziei rusești în Ucraina, dar acest număr este probabil mai mare, a declarat miercuri președintele ucrainean Volodomir Zelenski într-un discurs în fața parlamentului irlandez.

Te-ar mai interesa: O nouă pierdere a medicinii românești. S-a stins d...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private