Sari la conținut

Adăugați ghimbir-usturoi la mâncare! Nu doar că e o combinație gustoasă, dar poate fi benefică pentru sănătatea dumneavoastră

Adăugați ghimbir-usturoi la mâncare! Nu doar că e o combinație gustoasă, dar poate fi benefică pentru sănătatea dumneavoastră.

Ghimbirul și usturoiul sunt cunoscute că au mai multe beneficii pentru sănătate și sunt utilizate pe scară largă pentru gătit. Se știe că au proprietăți antiinflamatorii și antioxidante, care sunt extrem de benefice în protejarea organismului împotriva mai multor boli și stări de sănătate.

Ghimbirul și usturoiul nu doar adaugă gust mâncărurilor tale, ci au și propriile lor beneficii.

Remediu natural cu ghimbir, usturoi și miere - Doza de Sănătate

Ghimbir-usturoi, combinația benefică pentru sănătate

Le puteți adăuga în supe, în mâncăruri cu sos sau cartofi prăjiți și puteți obține beneficii de pe urma lor.

În cele ce urmează, vă prezentăm câteva dintre beneficiile pentru sănătate ale ghimbirului și usturoiului.

1. Reduce riscurile de boli de inimă: Ghimbirul și usturoiul pot ajuta la reducerea riscurilor de boli de inimă prin scăderea tensiunii arteriale, a colesterolului și a zahărului din sânge. Consumul acestora poate ajuta la reducerea nivelului de colesterol din sânge, ceea ce reduce în cele din urmă riscurile de boli de inimă.

2. Combinație bună pentru persoanele cu diabet: Adăugarea de suplimente de ghimbir și usturoi în dieta ta poate ajuta la reducerea nivelului de zahăr din sânge. Acestea funcționează, de asemenea, pentru a reduce nivelurile de hemoglobină A1c (HbA1c), o moleculă care este un marker al zahărului din sânge pe termen lung.

3. Bun sistemul imunitar: Atât ghimbirul, cât și usturoiul sunt cunoscute că au beneficii pentru sănătate și, împreună cu asta, are și proprietăți antioxidante și antiinflamatorii. Ele ajută la reducerea inflamației, reducând astfel stresul oxidativ și întărind sistemul imunitar.

4. Ar putea fi benefic pentru sănătatea cognitivă: Consumul de ghimbir și usturoi poate fi benefic pentru creier împreună cu sănătatea cognitivă. Ele ajută la îmbunătățirea memoriei și, de asemenea, protejează celulele nervoase împotriva inflamației, care în cele din urmă ajută la prevenirea declinului cognitiv.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: