Sari la conținut

Este vorba de un FakeNews! Adina Alberts. „Dați-le voie oamenilor să se poată testa rapid pe banii lor dacă dvs, stimate autorități din România…”

Este vorba de un Fake News! Adina Alberts. „Dați-le voie oamenilor să se poată testa rapid pe banii lor dacă dvs, stimate autorități din România…”.

Cunoscutul nutriționist Mihaela Bilic susține că știrea conform căreia vânzarea testelor rapide antigen pentru Covid-19 nu mai poate fi făcută în farmaciile din România, ca urmare a unei decizii a Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi Dispozivitelor Medicale (ANMDM) este un FAKE NEWS.

Adina Alberts susține că ANMDM a făcut doar o recomandare în acest sens. Nutriționistul susține, într-un mesaj pe pagina sa de Facebook, faptul că nimeni nu se poate răni cu „bețișorul firav” din kotul de testare.

„ANMDM NU A INTERZIS vânzarea testelor rapide Antigen Covid în farmacii! Aceasta este o știre FALSĂ. Toată presa de ieri și de azi a preluat acest Fake News.
Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale a făcut doar o RECOMANDARE, și anume ca aceste teste să fie manipulate de profesioniști. Atât!
Adică de la farmacie poți să îți iei seringi și să te adresezi unei asistente ca să îți facă o injecție, corect?! Asta dacă nu poți să ți le faci singur. Cu seringile, teoretic, îți poți face mult mai mult rău decât cu bețișorul acela firav din componența kitului de testare rapidă.
Credeți-mă pe cuvânt! Și să vrei să te rănești cumva, n-ai cum! N-ai cu ce!

În altă ordine de idei, ce dacă nu îți recoltezi corect secreție din nas sau gât?!

Mai recoltezi încă o dată. La fel ca la testele de sarcină. Orice femeie care a rămas însărcinată vreodată face minim câteva teste care să-i confirme și să-i reconfirme sarcina.
Haideți că suntem niște caraghioși cu interdicția asta optuză…. Și oricum inexistentă. Repet: ANMDM nu a interzis vânzarea testelor Antigen Covid în farmacii.
Dați-le voie oamenilor să se poată testa rapid pe banii lor dacă dvs, stimate autorități din România, nu puteți să o faceți, gratuit pentru ei!”, este mesajul Adinei Alberts.
 
Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: