Categories: Ştiri sănătate

Adio, pandemie! Veste bună pentru toată lumea. Semnele care indică sfârșitul sunt clare

De aproximativ doi ani, virusul ucigaș a făcut nenumărate victime, iar acum numărul infecțiilor și al spitalizărilor scade semnificativ. Dr. Anthony Fauci, consilier medical al Casei Albe, a aratat care sunt semnele care indică sfârșitul pandemiei de coronavirus.

Dr. Anthony Fauci, consilier medical al Casei Albe, care a declarat că SUA iese din „faza de pandemie a Covid-19”.

Dr. Fauci a precizat că Statele Unite nu va eradica Covid, însăautoritățile poate ține virusul sub control, astfel încât spitalele să nu mai fie puse sub presiune sau să perturbe economia.

Oamenii ar putea reveni la o aparentă normalitate

În acel moment, oamenii ar putea reveni la o aparentă normalitate, după doi ani de perturbări și incertitudine, ca urmare a unor valuri repetate de infecție, relatează CNBC, citat de Capital.

Varianta Omicron a sporit speranțele că SARS-CoV-2 începe să treacă de la o pandemie la o boală endemică mai gestionabilă, cum ar fi gripa sezonieră.

Ultima variantă de coronavirus a adus pandemia COVID într-o nouă fază și ar putea pune capăt acesteia în Europa, a declarat la finele lunii trecute și directorul OMS pentru Europa.

Pandemia va trece într-o fază endemică

Medicii și experții în boli infecțioase din Africa de Sud afirmă că această creștere și declinul rapid al variantei Omicron în această țară au demonstrat o traiectorie semnificativ diferită față de tulpinile anterioare. Ei spun că ar putea fi un semn că pandemia va trece într-o fază endemică, mai puțin perturbatoare pentru societate.

„Endemic, în general, înseamnă că aveți o boală care apare la un nivel previzibil”, a spus dr. James Lawler, expert în boli infecțioase la Universitatea din Nebraska. „Există gripă endemică și apoi epidemii de gripă în fiecare sezon. Aceste epidemii sunt oarecum previzibile și apar într-un interval prognozat”, a sublinniat el.

 

Nu există o definiție precisă a endemiei. Organizația Mondială a Sănătății definește pandemia drept răspândirea necontrolată a unui virus pe tot globul, în timp ce o epidemie este atunci când răspândirea este limitată la o țară sau o regiune. Un nivel constant de transmitere care nu are ca rezultat un focar pe scară largă este, în general, considerat endemic.

Ce este endemia?

O boală este endemică dacă numărul de reproducere este stabil la unu. Asta înseamnă că o persoană infectată, în medie, infectează o altă persoană.

Tulpina originală de Covid a avut o rată de reproducere de aproximativ două, în timp ce persoanele cu Delta infectau de obicei alte cinci sau mai multe persoane, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Se estimează că Omicron este de trei ori mai contagiosă decât Delta, potrivit unui studiu realizat de cercetători japonezi.

Există speranță că oamenii vor avea o imunitate suficientă

„Există totuși speranța că între vaccinare și expunerea în masă la Omicron, oamenii vor avea o imunitate suficientă, astfel încât numărul persoanelor susceptibile să se infecteze să scadă rapid, pe măsură ce ultimul val se diminuează”, potrivit dr. Kelly Cawcutt , expertă în boli infecțioase la Universitatea din Nebraska.

Ea a subliniat că, „atunci când Covid a apărut pentru prima dată, în decembrie 2019, sistemul imunitar al oamenilor nu era antrenat să lupte împotriva virusului, motiv pentru care pandemia a fost atât de devastatoare”.

Recent Posts

Rețeta-minune de mic dejun cu care o femeie a slăbit 45 de kilograme

Nutriționiștii recomandă adăugarea de proteine ​​la fiecare masă, în condiţiile în care acestea susţin pierderea…

3 ore ago

Românii care au pensia de 5.800 de euro pe lună. Cum au ajuns la această valoare astronomică?

O carieră în Parlamentul European este adesea percepută ca o oportunitate de a activa într-un…

3 ore ago

ANM anunţă SCHIMBAREA radicală a vremii! PROGNOZA detaliată

Meteorologii au emis o atenţionare meteorologică cod galben, anunţând averse, descărcări electrice şi izolat grindină în…

4 ore ago

Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca, clasificat la nivel de competenţă foarte înalt

Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca a fost clasificat în categoria IM – nivel de…

4 ore ago

România vrea să atragă alte 500 de milioane de euro pentru digitalizarea spitalelor

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Alexandru Rogobete a declarat că planurile de extindere a…

4 ore ago

5 tipuri de burtă la femei. Cauzele apariției și metodele de eliminare a grăsimii abdominale

Multe femei ezită să poarte un costum de baie, deoarece corpul lor este corupt de…

5 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Transplant pulmonar