Sari la conținut

Află cum să pui la încolțit grâul de Sfântul Andrei ca să-ți meargă bine tot anul care vine

Află cum să pui la încolțit grâul de Sfântul Andrei ca să-ți meargă bine tot anul care vine. Iată secretele grâului bogat, ce va aduce belșug și spor în toate!

Din bătrâni se știe că grâul este un simbol foarte puternic fiind baza pâinii noastre cea de toate zilele… Grâul este prezent în mai toate ritualurile, începând de la naștere, până la înmormântare.

Iar bobul de grâu încolțit este simbolul vieții care biruiește moartea.

În tradiția populară românească, grâul este un simbol al belșugului, al prosperității, atât în tradiția folclorică, cât și în cea religioasă, se crede că grâul este simbolul vieții care biruiește moartea și, totodată, este simbol divin.

Ce simbolizează grâul pus la încolțit

Grâul se pune la încolțit în noaptea de 29 spre 30 noiembrie. Acest obicei se spune că este prevestitor al belșugului în anul ce urmează.

În tradiția creștină, acest obicei este privit drept simbol dumnezeiesc, al creștinilor care îl poartă mereu pe Dumnezeu în suflet, cu credință și smerenie.

Acesta este și motivul pentru care se folosește și cu scop predictiv, mai ales în noaptea din ajunul sărbătorii Sfântului Andrei, potrivit stirilekanald.ro.

Obiceiul de a pune grâu la încolțit se practică din bătrâni. Potrivit tradiției, grâul pus la încolțit este aducător de noroc și belșug.

Așadar, în funcție de cum crește acesta, persoana care l-a pus la încolțit va avea sau nu noroc material, belșug și împliniri în anul care urmează. Dacă grâul crește des și înalt, va fi un an rodnic.

De aceea este foarte important să ne asigurăm că punem grâul cum trebuie pentru a avea spor și belșug în anul ce urmează.

Iată cum trebuie pus grâul la încolțit de Sfântul Andrei

La miezul nopții, mai exact în ajunul sărbătorii Sfântului Andrei, creștinii se pregătesc să afle cum îi va fi tot anul următor, punând grâu la încolțit.

Iată cum se pune grâul la încolțit:

– grâul se pune la încolțit într-un vas mai mare sau într-un ghiveci, și se poate folosi ca suport atât vata, buretele, cât și pământul.

– se folosește câte un vas pentru fiecare membru al familiei, și, fiecare dintre aceștia, să se ocupe de îngrijirea boabelor de grâu puse la încolțit.

– ar fi bine ca vasul cu grâu pus la încolțit să fie așezat la lumină și într-o camera călduroasă. Aceste condiții îl vor ajuta să crească mai repede și mai bogat, mai notează stirilekanald.ro.

Aveți grijă să nu stea în curenți de aer și nu uitați să-l udați din când în când, în funcție de cât de cald este în încăperea în care îl veți ține.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel