joi, martie 30, 2023

Arsurile la stomac, cunoscute drept reflux gastroesofagian, sunt declanșate de funcționarea necorespunzătoare a unui mușchi responsabil pentru păstrarea alimentelor ingerate în stomac.

Dacă acest mușchi nu funcționează cum trebuie, conținutul din stomac, împreună cu acidul gastric se pot revărsa în esofag, ceea ce declanșează senzația de arsură.

Această afecțiune poate fi ameliorată cu ajutorul unor schimbări în stilul de viață și renunțarea la anumite alimente care cresc riscul de reflux. Tutuși, există și anumite trucuri de moment pe care le poți încerca atunci când simptomele s-au declanșat.

Te-ar mai interesa: „Fântâna Tămâduirii” din România care vindecă oric...

Cel mai rapid și eficient remediu împotriva arsurilor la stomac

guma

Mihaela Bilic, nutriționist, dezvăluie pe o rețea de socializare unul dintre cele mai rapide și eficiente tratamente. Guma de mestecat, se pare, poate fi un remediu benefic pentru arsurile la stomac.

„Guma de mestecat, un remediu împotriva arsurilor de stomac.

Inventată inițial pentru o respirație plăcut mirositoare, guma de mestecat s-a dovedit a fi de un real ajutor în caz de gastrită și reflux gastroesofagian. Prin mestecat este stimulată producția de salivă ce are un pH alcalin, iar înghițirea succesivă a acesteia duce la diminuarea acidității gastrice. Un studiu publicat în 2005 în Journal of Dental Research confirmă faptul că a mesteca gumă fără zahăr timp de 30 min după masă reduce refluxul gastroesofagian.

Te-ar mai interesa: Conferința „Galatia 2023” aduce în România special...

Mai mult decât atât, guma de mestecat contribuie la neutralizarea acidității din cavitatea bucală și protejează smaltul dinților de eroziune, prevenind apariția cariilor. Iar dacă sunteți stresați sau nervoși, tot guma de mestecat vă ajuta să scăpați de încordare- prin mestecat scade sinteza de cortizol (hormonul stresului). Și decât să vă roadeți unghiile sau să dați iama prin pungile de chipsuri și biscuiți, mai bine gumă de mestecat.

Te-ar mai interesa: Antibiotice naturale: scapă de infecțiile bacterie...

O singură mențiune: evitați produsele mentolate, ele relaxează sfincterul esofagian și cresc riscul de reflux”, explică nutriționistul.

De asemenea, te poți informa cât mai bine despre această boală pentru a reduce în mod considerabil factorii de risc și frecvența episoadelor.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private