Ai nevoie de ochelari? Ce trebuie să ştii înainte să îi cumperi

Ai nevoie de ochelari? Ce trebuie să ştii înainte să îi cumperi
Ai nevoie de ochelari? Ce trebuie să ştii înainte să îi cumperi

Ai nevoie de ochelari? Ai probleme cu vederea? Ochelarii sunt indispensabili. Vei scăpa de acest inconvenient, dar vei observa că există totodată şi mai multe dezavantaje. Rutina ta zilnică va avea de suferit.

Ochelarii vor fi de acum înainte o grijă pentru tine. În timp, sigur, te vei obişnui, însă nu vei avea, de pildă, o vedere periferică eficientă. Şi asta nu o să îşi placă.

Apoi, mulţi îţi vor spune că trăsăturile tale sunt oburate de ochelari, ca să nu mai vorbim de urmele inestetice pe care le vor lăsa anumite rame pe nasul tău.

Când cumperi ochelari, ai grijă ca acestea să fie cât mai uşoare. Mulţi le recomandă pe  cele  care lasă mai puţine semne. Rama ochelarilor nu este, oricum, un moft.

Dincolo de formă şi greutate, trebuie să fii atent şi la cât de rezistent este materialul din care sunt făcute.

Putem alege între rame din metal (rezistente, dar robuste), rame din plastic (uşoare, dar sensibile) sau titan (uşoare şi flexibile) ori Ultem (flexibile şi rezistente).

Vei fi stingherit şi atunci când vrei să practici anumite sporturi şi te vei îngriji tot timpul să nu îi spargi ori să te răneşti.

Practici sporturi subacvatice? Ia-ţi adio! Viaţa cu ochelari nu este una simplă, vei vedea.

Ochelarii  au nevoie de o atenţie sporită, nu trebuie să fie zgâriaţi şi trebuie să îi cureţi ori de câte ori este nevoie.

Când plouă este dificil, iar când treci de la cald la rece sau invers, din cauza diferenţelor de temperatură se vor aburi.

Pentru mai multă flexibilitate s-ar putea să ai nevoie de accesorii pentru ochelarii tăi. Poţi ataşa un şnur, spre exemplu, sau terminale pe care să le fixezi la capătul ramelor, şi astfel să-ţi oferi un mic avantaj când porţi ochelari.

Şnurul poate fi confecţionat din mai multe tipuri de materiale, însă cele mai des utilizate sunt cele elastice ajustabile şi cele spirală, deoarece acestea susţin cel mai bine ochelarii în pozita corecta pe ochi.   Şnurul elastic ajustabil este realizat, de obicei, dintr-un material elastic fin şi rezistent, care nu irită pielea gâtului.

Datorită elasticitatii sale, snurul ajută la fixarea cât mai corecta a ochelarilor de vedere pe ochi fără a restricţiona  sau îngreuna mişcările capului.

De asemenea, şnurul oferă posibilitatea păstrării ochelarilor la piept, în momentele în care aceştia sunt scoşi de la ochi, oferind totodată acces usor şi la îndemână în momentul în care se doreşte purtarea lor.

Cu toate că tehnologia a evoluat, iar lentilele de contact şi operaţia cu laser sunt metode de corecţie mult mai accesibile decât erau înainte, ochelarii rămân cel mai popular mijloc de corecţie al problemelor de vedere.

Te vei obişnui cu ei, dar întotdeauna o să îţi aminteşti cât de bine era fără…

4 distribuiri
comentarii pe aceasta pagina postate direct pe Facebook
powered by Binbox