Sari la conținut

Albert Bourla, șeful Pfizer: „Cel mai probabil, vom avea nevoie de vaccinare anuală”

ceo pfizer

Albert Bourla, șeful Pfizer: „Cel mai probabil, vom avea nevoie de vaccinare anuală”.

Una dintre cele mai actuale dezbateri ale investitorilor cu privire la vaccinurile anti-covid este dacă cererea de seruri va dispărea sau nu în timp, sau dacă oamenii vor trebui să le primească în mod regulat.

În ultimele câteva luni, Albert Bourla, CEO-ul Pfizer, a susținut că va fi probabil necesară o a treia doză de rapel la o perioadă de șase până la 12 luni după vaccinarea inițială. Avocații sănătății globale, inclusiv liderii Organizației Mondiale a Sănătății, au criticat planul, având în vedere lipsa accesului la primele doze pentru multe țări cu venituri mici și medii.

Albert Bourla, șeful Pfizer: „Cel mai probabil, vom avea nevoie de vaccinare anuală”

În cadrul unui interviu pentru businessinsider.com, șeful Pfizer a declarat că este foarte probabil ca oamenii să aibă nevoie de vaccinare anti-covid în fiecare an. Acesta crede că vaccinările regulate vor fi necesare din cauza posibilelor apariții ale unor noi variante și a faptului că protecția oferită de vaccinul anti-covid poate scădea în timp.

„Scenariul cel mai probabil este că vom avea nevoie de o vaccinare anuală, așa cum facem și vaccinul antigripal”, a declarat Bourla, șeful Pfizer, pentru sursa citată. 

Experții consideră că pandemia ar mai putea dura până în 2023

Pfizer a început să transmită Administrației pentru Medicamente și Alimente (FDA) din SUA datele necesare privind administrarea celei de-a treia doze a vaccinului său anti-Covid. La începutul lunii august, oficialii americani au declarat că intenționează să ofere a treia doză începând cu septembrie, însă prima dată FDA trebuie să revizuiască și aprobe cererile depuse de fiecare companie.

Declarațiile directorului Pfizer sugerează că noul coronavirus va dăinui în timp, iar oamenii vor învăța să trăiască cu virusul, învățând să minimalizeze daunele produse de acesta.

Experții consideră că pandemia ar mai putea dura până în 2023. După care, cel mai probabil, virusul va deveni endemic, adică va fi prezent, însă nu va mai reprezenta o amenințare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel