luni, decembrie 6, 2021

Albirea pielii la nivel axilar nu este un lucru imposibil, dacă urmezi câteva reguli și se poate realiza și cu metode naturale.

Pielea subrațului se poate înnegri din diverse motive – deshidratare, schimbări hormonale, igienă inadecvată, transpirație excesivă, celule moarte, epilare, creme depilatoare, lame de ras etc. Pentru a-ți face pielea subrațului să revină la culoarea ei inițială, iată câteva metode naturale pe care să le încerci:

Te-ar mai interesa: Vitamina responsabilă pentru combaterea anemiei! A...

Foloseșe o lamă nouă de fiecare dată când te epilezi

Lamele se tocesc și pot să nu radă bine părul, de aceea, ele e vor întuneca de fiecare dată când folosești o lamă neascuțită. Pentru femeile cu pielea deschisă la culoare, epilarea cu ceară poate provoca același lucru

Folosești cantități mari de antiperspirant și deodorant

În momentul în care folosești în cantități mari antiperspirant și deodorant, chimicalele acoperă porii și nu lasă pielea să respire. Încearcă să folosești cât mai puțin deodorant. În schimb, spală pielea cu apă și săpun.

Spala pielea subrațului în fiecare zi, chiar de mai mult ori pe zi dacă faci sport. Poartă tricouri largi din bumbac, ca zona să nu fie sufocată.

Te-ar mai interesa: Se poate pune problema vaccinării obligatorii a co...

Nu purta doar tricouri mulate, deoarece te vor face să transpiri și nu vor lăsa pielea să respire. În schimb, optează pentru tricouri care să îți “îmbrățișeze” pielea și să nu o strângă, preferabil din bumbac.

Tratamente naturale

Iaurtul – bacteriile sunt bune pentru că hidratează pielea. Aplică câte o linguriță de iaurt, timp de o săptămână. Lasă produsul să acționeze timp de 20 de minute înainte de a-l clăti cu apă și săpun.

Te-ar mai interesa: Ce restricții vor fi de Sărbători. Rafila: ”Nu put...

Burete mai dur – celulele moarte se acumulează și în zona subrațului, de aceea, freacă ușor cu un buretemai dur pentru a scăpa de celulele moarte.

Exfoliant – folosește exfoliant, precum cel făcut din zahăr cu miere sau sare și ulei de măsline.

Lămâia – acidul citric o să omoare bacteriile și o să-ți albească pielea subrațului. Taie jumătate de lămâie și freacă pielea, apoi, las-o să acționeze 15 minute înainte de a intra la duș.

Te-ar mai interesa: Spondilita anchilozantă crește riscul de fibroză l...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri