Sari la conținut

ALERTĂ ALIMENTARĂ: Mega Image retrage de pe piață acest produs contaminat cu Salmonella! MARE ATENȚIE!

Retailerul Mega Image a anunțat retragerea de la raft a unui sortiment de cârnați în urma unei posibile contaminări cu Salmonella, potrivit anunţului postat de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Produsul în cauză este comercializat sub denumirea DLL MINI CÂRNAȚI 125G, număr lor 541858 cu termen de valabilitate 20 aprilie 2022.

„Dorim să vă aducem la cunoştinţă că Mega Image a retras de la vânzare produsul: 28889 DLL MINI CARNATI 125G. Retragerea produsului de pe piaţă şi rechemarea acestuia de la consumatori au fost declanşate la solicitarea furnizorului, constatându-se posibila contaminare cu Salmonella. Toate produsele retrase urmează a fi distruse. Considerând că sănătatea consumatorilor este cea mai importantă, Mega Image solicită clienţilor să nu consume produsul cu lotul sus menţionat şi roagă cu amabilitate să le distrugă sau să le returneze la punctul de vânzare din care s-a achiziţionat produsul. Consumatorii sunt rugaţi să returneze produsul cu datele menţionate mai sus până la data de 14.02.2022”, precizează retailerul.

Ce este Salmonella?

Salmonella este tipul de bacterie care este cea mai frecvent raportată cauză a bolilor legate de alimente. Nu o poți vedea, mirosi sau gusta.

Boala de la aceste bacterii se numește oficial salmoneloză. Poate provoca tulburări de stomac, diaree, febră și dureri și crampe în burtă. Majoritatea oamenilor își revin la 4 până la 7 zile.

Cât de comună este Salmonella?

Infecțiile cu Salmonella sunt foarte frecvente. Când oamenii menționează toxiinfecțiile alimentare, de obicei vorbesc despre salmonella. Zeci de milioane de cazuri sunt raportate în întreaga lume în fiecare an.

În cazurile severe, trebuie să mergeți la spital. Rareori, poate pune viața în pericol.

Infecțiile sunt mai frecvente vara decât iarna. Acest lucru se datorează faptului că salmonella crește rapid la temperaturi mai ridicate, atunci când alimentele nu sunt refrigerate.

Factori de risc pentru Salmonella

Copiii, în special cei sub 5 ani, sunt mai predispuși decât adulții să se îmbolnăvească de salmonella. Adulții în vârstă și persoanele cu un sistem imunitar slab au, de asemenea, mai multe șanse de a fi infectate. Alți factori de risc includ:

  • Deplasările internaționale. Salmonella este mai frecventă în locurile cu salubritate slabă.
  • Consumul anumitor medicamente. Medicamentele împotriva cancerului sau steroizii vă pot slăbi sistemul imunitar. Antiacidele scad cantitatea de acid din stomac, ceea ce face ca salmonella să supraviețuiască mai ușor acolo. Antibioticele pot ucide bacteriile „bune” din corpul dumneavoastră și pot duce la o lupta mai grea a organismului cu infecția
  • Boala inflamatorie intestinală. Acest lucru vă poate deteriora mucoasa intestinelor, făcând mai ușor salmonelei să se instaleze.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel