Categories: Expertul zilei

Alimentele care scad colesterolul pentru a vă menține arterele desfundate

Păstrarea inimii sănătoase ar trebui să fie întotdeauna o prioritate absolută. La urma urmei, este mușchiul din centrul fiecărui sistem din corpul tău! Lăsat nemonitorizat, nivelurile ridicate de colesterol pot duce la atacuri de cord și hipertensiune arterială. Mai jos este o listă cu  alimente care scad colesterolul pentru a ajuta la prevenirea bolilor de inimă și pentru a vă menține arterele fără plăci.

Strugurii

Doriți să reduceți colesterolul și grăsimile din sânge?  Strugurii conțin un compus natural care poate reduce colesterolul și trigliceridele. În testele efectuate pe celulele hepatice, cercetătorii au descoperit că strugurii au avut efecte similare cu ciprofibratul, un medicament utilizat pentru scăderea nivelului de colesterol și trigliceride.

Nucile

Ambalate cu substanțe nutritive esențiale, nucile sunt o modalitate gustoasă de a oferi corpului tău fibre și proteine. Nucile  sunt bogate în acizi grași omega-3, ceea ce poate ajuta la scăderea nivelului de trigliceride din sânge. Acești acizi grași pot, de asemenea, să acționeze pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge și pentru a încetini acumularea plăcii în artere.

Varza

Fibrele naturale găsite în varză  se leagă împreună cu acizii biliari care se află în tractul digestiv. Când se întâmplă acest lucru, acizii biliari sunt excretați mai ușor, ducând la reducerea nivelului de colesterol. În timp ce varza crudă oferă, de asemenea, acest beneficiu, este mai pronunțată atunci când leguma este gătită la aburi.

Vinul roșu

Atunci când este consumat moderat, vinul roșu  este bine cunoscut ca fiind o băutură sănătoasă pentru inimă. Conținutul său de antioxidanți promovează sănătatea arterelor și crește nivelul bun de colesterol, scăzând în același timp nivelul de colesterol rău.

Fasolea

Consumul de fasole poate avea un efect puternic asupra nivelurilor LDL. O analiză a mai mult de 1000 de persoane a arătat că o porție pe zi de leguminoase  este legată de o reducere cu 5% a nivelului de colesterol rău. Strecurați niște hummus, linte sau pastă de fasole în următoarea masă pentru a profita de beneficiile acestor legume nutritive.

Ulei de măsline

S-a demonstrat că grăsimea mononesaturată din uleiul de măsline ajută la scăderea nivelului de colesterol LDL. Uleiul de măsline este, de multă vreme, un aliment de bază în țările mediteraneene, care sunt cunoscute pentru ratele lor scăzute de boli de inimă. Folosiți-l într-un dressing pentru salată pentru a vă bucura  pe deplin de gustul și textura cremoasă.

 

Recent Posts

Care sunt semnele care arată că ai energie negativă în jurul tău?

Sentimentele de copleșire și de frustrare pe care le poate trăi o ființă umană răspund…

26 de minute ago

O femeie care credea că este doar „foarte obosită” a primit un diagnostic devastator

Când Cathy Hunt a început să se simtă „foarte obosită”, a crezut că este doar…

56 de minute ago

Rugăciunea pe care trebuie să o rostești în Săptămâna Mare. Ajută la iertarea păcatelor!

Rugăciunea pe care trebuie să o rostești în Săptămâna Mare. Săptămâna Mare, cunoscută și sub…

o oră ago

Superstiții pentru Săptămâna Patimilor. Ce să faci în Vinerea Mare ca să fii sănătos tot anul

Săptămâna Mare reprezintă ultima săptămână premergătoare Paștelui, în care sunt organizate slujbe religioase speciale.Acestea sunt…

2 ore ago

O zodie are parte de o mare cumpănă. Norocul dispare din viața ei

Mariana Cojocaru vine cu vești neplăcute pentru o singură zodie. Pe acești nativi îi așteaptă…

2 ore ago

Monitorizarea femeilor însărcinate a trecut de Senat

Monitorizarea femeilor însărcinate a trecut de Senat. Proiectul de lege prin care se asigură accesul…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancer ovarian