luni, iunie 27, 2022

La vârsta de 36 de ani, nu doar că arată incredibil, dar este și în topul celor mai buni jucători de tenis din lume. Este vorba de Rafael Nadal, care tocmai s-a calificat în a 14-a finală la Roland Garros unde va juca cu norvegianul Casper Ruud.

Sportivul a dezvăluit secretul care l-a menținut într-o formă de invidiat de-a lungul timpului.

Rafa Nadal este, fără îndoială, unul dintre cei mai buni sportivi  din întreaga lume. Un campion care a cucerit cele cinci continente și care vrea să fie încoronat din nou pe zgura de la Roland Garros pentru a paisprezecea oară. Vrea să o facă chiar în această duminică, pe pista Philippe Chatrier care l-a văzut câștigând de atâtea ori.

Te-ar mai interesa: Medic: La ce riscuri se expun persoanele care își ...

Și cu ocazia acestei noi finale, merită să ne amintim cum s-a format un campion precum Nadal, care tocmai a împlinit 36 de ani și este încă imbatabil la Paris, iar o bună parte din „vină” o are o alimentație strictă și cel mai solicitant antrenament.

Alimentația este ceva foarte important pentru un sportiv, care nu ezită să recurgă la un produs spaniol ori de câte ori poate, unul care nu poate lipsi niciodată din alimentație, așa cum a mărturisit el însuși anterior.

”Ingredientul-minune” pentru Rafa Nadal este uleiul de măsline extravirgin.

”Oriunde aș fi, mereu caut ulei de măsline extravirgin. Este un aliment esențial pentru mine. În fiecare dimineață am la micul dejun pâine prăjită cu ulei de măsline, iar la prânz și la cină, de obicei, am o salată sau pește, mereu cu un strop de ulei de măsline extravirgin.

Te-ar mai interesa: Dieta minune a călugărilor japonezi: 10 kilograme ...

Este o parte fixă a dietei mele și a modului meu de a mânca. Combinarea unei alimentații echilibrate cu practicarea sportului te face să fii o persoană mai bună, te face să te simți mai bine”, a declarat Nadal, potrivit AS.

Acest aliment este minunat pentru jucătorul de tenis, datorită beneficiilor sale mari pentru sănătate, ajutând „inflamația, stresul oxidativ și riscul cardiovascular legat de îmbătrânire”, potrivit Fundației Spaniole pentru Inimă. Acest aliment își are esența în cantitatea de polifenoli pe care o are, adică acele substanțe legate de efectele pozitive ale uleiului de măsline, inclusiv un număr mai mare de vitamine, precum K și D care protejează oasele, și minerale comparativ cu restul uleiurilor.

Te-ar mai interesa: Cum să pierzi grăsimea viscerală: Factorul non-die...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private