Sari la conținut

Alimentul ideal pentru scăderea colesterolului și pentru protejarea arterelor

colesterol ridicat
Sursă foto: arhiva Dotorul Zilei
Colesterolul ridicat poate duce la înfundarea arterelor

Colesterol mare. Colesterolul ridicat în sânge poate fi reglat de acest aliment. Sănătatea optimă este asociată și cu ceea ce mâncăm.

Bolile cardiovasculare fac ravagii, iar pentru prevenția lor este esențial să avem un nivel optim al colesterolului. De aceea, menţinerea colesterolului în limite normale este esențială pentru prevenirea unor boli precum sunt accidentul vascular cerebral și ateroscleroză.

Cu ajutorul alimentelor poți să ai un nivel optim al colesterolului. Însă, uneori, medicul îți poate prescrie și tratament medicamentos.

Soia, alimentul ideal pentru scăderea colesterolului

Soia este ideală pentru cei care au un nivel crescut al colesterolului în sânge. Mai mult, izoflanonii din soia au efect antioxidant și protejează vasele de sânge. În plus, soia are o mulțime de proteine, fibre, vitamina E, acid folic, potasiu, calciu, zinc, fier, fosfor, mangan și magneziu care aduc o mulțime de beneficii organismului uman.

Uleiul de măsline poate să contribuie la reglarea presiunii arteriale, scade nivelul colesterolului, al trigliceridelor, controlează nivelul glucozei în sânge. Astfel, acidul oleic care se regăsește în uleiul de măsline crește colesterolul bun (HDL), transportând colesterolul rău (LDL) spre ficat pentru a fi eliminat. Altfel spus, are loc o diminuare a riscului de infarct.

Consumul de fructe este foarte bun și știu că nu îți spun o noutate. Dar, acestea pot să te ajute să menții un nivel optim al colesterolului. De ce? Fiindcă ele conțin fibre, vitamine și minerale, dar și antioxidanți care ajută organismul să elimine toxinele.

Grăsimi sănătoase din pește și oleaginoase

Legumele contribuie la întărirea sistemului imunitar, contribuie la detoxifierea organismului și scad colesterolul LDL.

Peștele are în compoziție proteine, vitamine și minerale, acizi grași care ajută la menținerea nivelului de colesterol în limite normale. Consumul acestuia diminuează riscul de boli cardiovasculare, crește colesterolul bun și scade trigliceridele.

Explicația este aceea că acesta are un conținut bogat de fibre, atât solubile, cât și insolubile. Fibrele solubile reduc absorbția intestinală de zahar și colesterol.

Nucile, migdalele și semințele sunt de asemenea, recomandate de medici pentru scăderea colesterolului.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel