Sari la conținut

Alimentul simplu care îmbunătățește drastic memoria, potrivit unui nou studiu. Este plin de vitamine și minerale

Alimentul simplu care îmbunătățește drastic memoria, potrivit unui nou studiu. Este plin de vitamine și minerale

Ai uitat unde ți-ai pus ochelarii când sunt pe cap? Îți lipsește telefonul când îș ții în mână? Realizezi că uiți numele oamenilor sau de ce ai intrat în altă cameră? Ei bine, nu esti singurul.

Pierderea memoriei și declinul cognitiv sunt adesea considerate semne normale ale îmbătrânirii. În acest context, un nou studiu pilot realizat în Coreea de Sud aduce o rază de spperanță. Cercetătorii au descoperit că un aliment surprinzător ar putea fi o soluție potențială.

Alimentul simplu care îmbunătățește drastic memoria, potrivit unui nou studiu

Uleiul de susan negru, obtinut din semintele de susan prajite este un produs secundar al prăjirii și presării uleiului din semințele de susan. Cojile de semințe de susan lăsate în urmă sunt cunoscute sub numele de ulei de susan negru.

Semințele de susan sunt cunoscute pentru proprietățile lor antioxidante care provin din compuși fenolici, cum ar fi lignanii. Se crede că acești compuși fenolici prezintă beneficii pozitive pentru sănătate. Acestea includ reducerea riscului de boli neurodegenerative, cum ar fi Alzheimer.

Legătura dintre uleiul negru de susan și memorie

Studiile efectuate pe șoareci au arătat rezultate promițătoare pentru îmbunătățirea cogniției cu ulei de susan negru suplimentar. Un studiu pilot recent realizat în 2021 a arătat rezultate similare în studiile pe oameni.

Studiul a fost creat pentru a ajuta la găsirea de terapii alternative pentru tulburările cognitive, cum ar fi boala Alzheimer.

Studiul pilot randomizat controlat de 12 săptămâni a arătat că cei care au consumat ulei de susan negru au avut memorie îmbunătățită în comparație cu cei din grupul placebo. Acest studiu a mai constatat că cei care consumă acest tip de ulei aveau niveluri reduse de beta-amiloid. Aceștia sunt biomarkeri comuni ai bolii Alzheimer.

Sunt necesare studii suplimentare pe oameni pentru a testa eficacitatea uleiului negru de susan pentru beneficii de memorie și cognitive.

Cu toate acestea, rezultatele acestui studiu pilot arată promițătoare.

Această cercetare este încă nouă și sunt necesare mai multe studii pe oameni pentru a determina eficacitatea uleiului de susan negru. Chiar dacă nu este încă dovedit, consumul de ulei de susan sau semințe de susan ar putea fi benefic.

Adaugă un plus de aromă preparatului tău cu ulei de susan sau presară semințe de susan deasupra următoarei salate. Creierul tău poate să-ți mulțumească mai târziu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel