sâmbătă, mai 28, 2022

Federația Internațională de Diabet a anunțat că peste 70% din cazurile de diabet zaharat de tip 2 poate fi prevenite prin adoptarea unui stil de viață sănătos. Trebuie să ai grijă ce mănânci, unele alimente au un impact major asupra glicemiei.

Alternativă dulce pentru diabetici. Copiii diagnosticați cu diabet sunt cei mai fericiți

Experții spun că scaderea în greutate poate însemna renunțarea la injecțiile cu insulină și la alte medicamente. Persoanele adulte cu diabet zaharat tip 2 se pot adapta mult mai repede pentru construirea unui plan nutrițional, însă copiii nu percep diferența între alimentele benefice sau nu. De exemplu, o femeie de afaceri din orașul Gaza pregătește dulciuri la magazinul ei de produse naturiste pentru diabetici.

Te-ar mai interesa: Vrei să slăbești dar nu reușești? Medic nutriționi...

Îndulcitor natural

Diabeticii și cei care doresc să-și țină caloriile sub control se pot bucura de o dietă mai bogată, unde prăjiturile, dulciurile și alte alimente sunt preparate cu un înlocuitor natural de zahăr.

În loc de zahăr, Hana Al-Wakeel, o tânără din Gaza, folosește stevia, un îndulcitor derivat din frunzele plantei de stevie. Este unul dintre înlocuitorii de zahăr aprobați de Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente pentru utilizare de către diabetici, care trebuie să-și monitorizeze îndeaproape nivelul zahărului din sânge.

„(Clienții mei) sunt oameni care țin dietă, oameni cu diabet și oameni care evită zahărul alb… oameni care mănâncă sănătos și nu le plac grăsimile și uleiurile”, a declarat Wakeel pentru Reuters.

Te-ar mai interesa: Ziua Mondială de Luptă Împotriva Cancerelor de Sân...

Wakeel a spus că părinții cu copii diabetici sunt printre clienții ei de top.

„Mulți copii au diabet și părinții își lasă acum copiii să aleagă ceea ce doresc fără să mai aibă grijă”, a spus ea.

Oficialii palestinieni din domeniul sănătății au declarat că aproximativ 100.000 de persoane suferă de diabet în Fâșia Gaza, care are o populație de 2,3 milioane.

Stevia este un îndulcitor natural, de 300 de ori mai dulce decât clasicul zahăr. Dar nu și de 300 de ori mai caloric! Din contra, are un efect neglijabil asupra glucozei din sânge, deci pericolul cresterii în greutate scade.

Te-ar mai interesa: Ziua Igienei Menstruale 2022: 5 sfaturi de igienă ...

Planta este originară din America de Sud și populară de sute de ani în zona Braziliei și a Paraguayului.

Populat=țiile indigene au descoperit că își pot îndulci viața, dar și ameliora anumite probleme de sănătate folosind frunzele ei. Din acestea se extrage o substanta, numita dulcostevina. Un vârf de cuțit echivaleaza ca putere de îndulcire cu 2 lingurițe de zahăr.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private