vineri, mai 27, 2022

Medic: „Doza booster nu împiedică infectarea cu Omicron!”

Un medic din Marea Britanie avertizează că două vaccinuri și doza booster nu va opri „infectarea cu Omicron”, iar pentru persoanele fără afecțiuni de bază, este doar „o altă răceală”.

Dr. Renee Hoenderkamp, un medic de familie din cadrul Serviciului Național de Sănătate Publică (NHS), a subliniat că, indiferent de câte vaccinuri anti-covid fac oamenii, ei nu sunt imuni la Omicron.

Te-ar mai interesa: A ventilat manual un nou născut, timp de 12 ore! P...

Dr Renée Hoenderkamp: ITN News - YouTube

Dr. Hoenderkamp a subliniat, de asemenea, că noua variantă are numai consecințe fatale pentru persoanele cu boli grave precum cancerul sau BPOC. Dar pentru „toți ceilalți” este o gripă obișnuită, deoarece ea a preluat un studiu din Israel care spunea că rapelul servește doar la creșterea nivelului de anticorpi.

Medic: „Doza booster nu împiedică infectarea cu Omicron!”

Potrivit express.co.uk, medicul Renee Hoenderkamp a declarat în cadrul unei emisiuni radio că nu înțelege obsesia autorităților de a recomanda populației cea de-a treia doză de vaccin, în contextul scăderii numărului de infectări cu virusul SARS-Cov-2.

„Este cu adevărat bizar pentru că am primit niște date bune de la Israel săptămâna aceasta, care sunt mereu înaintea noastră în toate. Și au spus foarte clar că, în timp ce a treia doză a vaccinului anti-covid pare să ridice un pic nivelul anticorpilor, nu împiedică infectarea cu Omicron.

Te-ar mai interesa: De ce unii oameni nu pot râgâi? Poate fi tratată a...

Omicron bate doza booster, oamenii se infectează. Văd că în spitale și oameni nevaccinați, și cu două vaccinuri, și cu trei vaccinuri. Toți se infectează cu Omicron!”, a declarat Hoenderkamp.

Pentru oamenii sănătoși, riscurile prezentate de Omicron sunt atât de scăzute, moderate în cel mai rău caz, încât Dr. Hoenderkamp optează împotriva motivelor de precauție.

„Nu se îmbolnăvesc, nu îi trimit la spital. Da, vor fi unii oameni care vor merge la spital, dar așa va fi întotdeauna pentru unii oameni, chiar dacă sunt răciți”.

Te-ar mai interesa: Cum avem grijă de sănătatea pielii? Medic dermatol...

Întrebată dacă obținerea Omicron este o consecință a faptului că o persoană a avut „doar” două vaccinuri, fără doza booster, dr. Renee Hoenderkamp a răspuns „Nu”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private