Sari la conținut

Antrenamentele pentru femei ar putea deține cheia longevității. Durata optimă de exerciții regulate

exercitii fizice
sursa foto: pexel.com
Exerciții pentru ameliorarea crampelor menstruale

Durata optimă de exerciții regulate. Descoperirile recente dintr-un studiu cuprinzător aruncă o lumină diferită asupra beneficiilor exercițiilor fizice între bărbați și femei.

Potrivit acestora, femeile pot obține avantaje mai mari de salvare a vieții din activitatea fizică în comparație cu bărbații.

Studiul, publicat în American College of Cardiology, a arătat că femeile care se angajează în activitate fizică regulată întâmpină o reducere semnificativă a riscului de deces prematur, exercițiile fizice scăzând riscul de mortalitate cu până la 24%.

În schimb, bărbații care participă la aceeași cantitate de exerciții observă doar o reducere cu 15% a riscului de mortalitate. Rezultatele studiului subliniază importanța adaptării recomandărilor de exerciții bazate pe gen.

activitate fizica pentru maturi
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Femeile beneficiază de aceleași exerciții ca bărbații cu mai puțin efort

Femeile care se angajează în 140 de minute de activitate fizică săptămânală pot obține o reducere cu 18% a riscului de mortalitate, în timp ce bărbații trebuie să-și dubleze durata exercițiilor fizice la 300 de minute pentru a obține o reducere similară a riscului.

Studiul a explorat, de asemenea, impactul intensității și duratei exercițiului asupra reducerii riscului de mortalitate.

  • Exercițiile fizice moderate, cum ar fi mersul rapid sau grădinăritul, s-au dovedit a fi cele mai benefice pentru femei, 300 de minute pe săptămână având ca rezultat o reducere cu 24% a riscului de mortalitate.
  • În comparație, bărbații au beneficiat de antrenamente viguroase, cum ar fi alergarea sau înotul, 110 minute pe săptămână conducând la o reducere cu 19% a riscului de mortalitate.
  • În mod interesant, femeile au experimentat reduceri similare ale riscului de mortalitate cu doar 57 de minute de exerciții puternice pe săptămână, subliniind și mai mult diferențele specifice sexului în beneficiile exercițiilor fizice.
  • În plus, femeile au prezentat reduceri mai mari ale riscului de mortalitate de la antrenamentele regulate de întărire musculară, comparativ cu bărbații. Aceste descoperiri evidențiază diversele moduri în care exercițiile fizice influențează rezultatele asupra sănătății în funcție de sex.

Studiul a analizat datele sondajului de la peste 400.000 de persoane colectate între 1997 și 2017, legând obiceiurile raportate ale participanților la exerciții cu rezultatele mortalității. În timp ce constatările oferă perspective valoroase, dependența de datele despre exerciții auto-raportate poate introduce o anumită incertitudine.

Implicații pentru cercetări și linii directoare viitoare

În ciuda potențialelor limitări, studiul subliniază necesitatea unor cercetări suplimentare pentru a înțelege diferențele bazate pe sex în beneficiile exercițiilor fizice. Descoperirile pledează pentru prescripții personalizate de exerciții care țin cont de caracteristicile individuale și etapele de viață, în special pentru femeile care se confruntă cu modificări fiziologice, cum ar fi menopauza.

Descoperirile studiului pot servi ca un factor de motivare pentru persoanele fizice inactive, în special pentru femei, pentru a-și spori implicarea în activitatea fizică în timpul liber.

Prin evidențierea reducerilor substanțiale ale riscului de mortalitate asociat cu exercițiile fizice regulate, studiul își propune să încurajeze indivizii să-și acorde prioritate sănătății și bunăstării prin activitatea fizică.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel