Sari la conținut

Anxietatea cronică: iată cum îți poate afecta organismul

depresie
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Cum sa ajuti o persona care sufera de depresie

Anxietatea cronică: iată cum îți poate afecta organismul.

Anxietatea este ceva prin care toată lumea trece în diferite momente din viața lor, cu toate acestea, poate fi cronică doar pentru câțiva oameni. S-ar putea să fii anxios când te confrunți cu o anumită situație și asta ar putea fi normal.

Cu toate acestea, atunci când această anxietate devine cronică, poate avea unele implicații majore asupra sănătății. Când apare anxietatea, s-ar putea confrunta cu mai multe simptome, cum ar fi amețeli și greață, împreună cu alte simptome, cum ar fi vărsăturile și oboseala.

Când anxietatea devine cronică, ar putea duce la mai multe tipuri de tulburări de anxietate și acestea sunt; Tulburări de panică, fobii și tulburare de stres posttraumatic (PTSD) printre câteva altele. Prin urmare, este important să tratați anxietatea, deoarece acest lucru ar putea duce la mai multe probleme de sănătate.

Anxietatea cronică: iată cum îți poate afecta organismul

Aruncă o privire la efectele anxietății asupra organismului.

1. Anxietatea poate afecta sistemul imunitar

Când apare anxietatea, sistemul imunitar eliberează hormoni precum adrenalina în organism, care te ajută să faci față situației. Cu toate acestea, atunci când te confrunți cu atacuri de anxietate frecvent și sistemul imunitar eliberează acești hormoni, organismul nu revine niciodată la funcționarea normală și acest lucru ar putea fi un lucru rău pentru sistemul imunitar.

Sistemul imunitar devine apoi slab și sunteți predispus la infecții și boli.

2. Anxietatea poate afecta sistemul respirator

Anxietatea te face să respiri repede și acest lucru poate cauza boli respiratorii. De asemenea, dacă suferi de astm bronșic sau de boală pulmonară obstructivă cronică (BPOC), anxietatea ar putea înrăutăți lucrurile pentru tine.

3. Anxietatea vă poate afecta sănătatea inimii

Anxietatea îți mărește bătăile inimii și poate provoca, de asemenea, dureri în piept și palpitații. De asemenea, ar putea crește tensiunea arterială, ceea ce ar putea provoca boli de inimă. Această creștere a tensiunii arteriale poate afecta și vasele de sânge, ceea ce va duce din nou la boli de inimă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel