Sari la conținut

Apa mării e plina de bacterii, iar riscul asupra sănătății este major. Ce fac inspectorilor DSP

plaja, mare, femeie care sta la soare
Femeie care sta la plaja la mare
Femeie care sta la plaja la mare

Deocamdată, spun reprezentanții DSP Constanța, la început de sezon estival, calitatea apei mării este excelentă. Pentru siguranța românilor, inspectorii vor face din două în două săptămâni analize de calitate a apei din mare.

Inspectorii Direcției de Sănătate Publică din Constanța vor face din două în două săptămâni analize de calitate a apei din mare. Probele vor fi recoltate din 50 de puncte de pe litoral.

Asta pentru că, ultimul raport făcut anul trecut de Direcția de Sănătate Publică Constanța a venit cu o avertizare legată de calitatea apei din Marea Neagră. În anumite zone, apa era contaminată cu bacterii periculoase care pot provoca probleme grave de sănătate, mai ales copiilor.

Cei de la Direcția de Sănătate Publică Constanța au indicat care este calitatea apelor de îmbăiere. Două plaje din Eforieerau în top în ceea ce privește concentrația de E.coli și enterococi de pe litoral. Atât E. coli cât și enterococul sunt bacterii care se regăsesc în mod normal în intestinul uman.

Citeste si:

Potrivit RRA, turiștii pot afla informații de pe pagina de internet a Direcției de Sănătate Publică, iar în curând și de pe panourile amplasate pe plajă.

Panouri de informare

„Avem 35 de panouri de plajă care deja sunt gata și urmează să fie amplasate în perioada următoare. Pe panourile de plajă se pot afla informații din două puncte de vedere: o dată ca și calitate a apei determinată de clasificarea apei, care se obține în urma analizei a mai multor date, pe patru ani anteriori se analizează, și tot pe panoul respectiv avem și un buletin de analiză din săptămâna respectivă, care dă informații privind calitatea recentă a apei de îmbăiere”, a declarat Luiza Căruceru, medic specializat în igiena mediului.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.