sâmbătă, iulie 2, 2022

Obsesia SELFIE-urilor este oficial BOALĂ MINTALĂ. Psihologii au confirmat că nevoia acuta de a te fotografia este o tulburare mintală.

Selfita (selfitis) este o problemă psihică, iar persoanele care simt nevoia să publice mereu fotografii cu propria persoană în media de socializare ar putea avea nevoie de ajutor, atenţionează psihologi din Marea Britanie şi India în urma unor noi cercetări, potrivit The Telegraph.

Te-ar mai interesa: Avertisment privind ploșnițele de pat: Cum să ține...

Termenul a fost introdus pentru prima în anul 2014 pentru a descrie pornirea obsesivă de a face ”selfie-uri” şi a le publica pe reţelele de socializare, acest lucru sugerând că Asociaţia Americană de Psihiatrie ar lua în considerare clasificarea acestui comportament ca boală mintală. Ca urmare, o echipă de oameni de ştiinţă de la Nottingham Trent University din Marea Britanie şi Thiagarajar School of Management din India au decis să investigheze dacă la baza acestui fenomen se află o tulburare comportamentală, relatează Agerpres.

În urma cercetărilor, ei au confirmat că selfita este un fenomen real şi de asemenea a fost concepută o scală intitulată ”Selfitis Behaviour Scale” (scală comportamentală pentru selfită) pentru evaluarea gradului de severitate al acesteia.

Te-ar mai interesa: Ce alimente și băuturi îți distrug dinții! Ferește...

Scala, de la unu la o sută, a fost concepută pe baza unui număr mare de focus grupuri pentru a determina factorii care conduc la apariţia selfitei şi a fost testată pe 400 de participanţi din India. Această ţară a fost aleasă pentru că deţine cei mai mulţi utilizatori de Facebook, dar şi numărul cel mai mare de decese în rândul persoanelor care încearcă să îşi facă selfie-uri în locuri periculoase.

Te-ar mai interesa: ATENȚIE la durerile de picioare! Pot semnala afecț...

Concluziile studiului, publicate în ”International Journal of Mental Health and Addiction”, au confirmat că există trei niveluri de selfită.

Selfita la nivel limită cuprinde acele persoane care îşi fac selfie-uri de cel puţin trei ori pe zi, însă nu le publică pe reţelele de socializare.

În faza acută a bolii, persoanele publică online selfie-urile.

În cea de-a treia etapă a selfitei, cea cronică, utilizatorii de reţele de socializare resimt o nevoie incontrolabilă de a-şi face fotografii şi de a publica de cel puţin şase ori pe zi.

Te-ar mai interesa: Ce trebuie știut despre PARACETAMOL. Atenție, poat...

Oamenii de ştiinţă au descoperit că persoanele care suferă de selfită au nevoie de atenţie şi de multe ori manifestă o lipsă de încredere în sine. De asemenea, acestea speră ca prin publicarea imaginilor cu ei înşişi să îşi îmbunătăţească statul social şi să fie integrate într-un grup.

Specialiștii dau asigurări că vor căuta să înțeleagă mai multe cu privire la modul şi motivul pentru care oamenii dezvoltă acest comportament potenţial obsesiv şi ce poate fi făcut pentru a-i ajuta pe cei mai afectaţi.

Te-ar mai interesa: OMS: Prea multe DECESE cauzate de accidente RUTIER...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private