joi, mai 19, 2022

Atenție!!! Analgezicele pot agrava durerile de cap. Oricine poate fi afectat, dar mai ales femeile între 30 și 40 de ani.

Analgezicele sunt folosite pentru o serie de boli și probleme medicinale. De la răni minore la dureri de cap, de la boli la mahmureală, acestea sunt de folos multor oameni. Cu toate acestea, în unele cazuri pot face dureri de cap, ceva pe care adesea ajută la atenuarea, și mai rău.

Te-ar mai interesa: Secrete pe care nu trebuie să le spui. Bioenergote...

Potrivit unui studiu norvegian recent, una din șase persoane suferă de dureri de cap în orice zi. Datele, publicate în The Journal of Headache and Pain, au arătat că 52% dintre oameni sufereau de dureri de cap în mod regulat. Analgezicele sunt adesea folosite pentru a ajuta la ameliorarea durerilor de cap.

Atenție!!! Analgezicele pot agrava durerile de cap

Cu toate acestea, până la unul din 50 de oameni din Regatul Unit spun că durerile de cap sunt declanșate de analgezice. Dr. Mark Porter spune că acest lucru se datorează ceva cunoscut sub numele de „durere de cap cauzată de utilizarea excesivă a medicamentelor” (medication-overuse headache- MOH, n. red.).

Te-ar mai interesa: Harry și Meghan au interzis. „Inel de oțel” pentru...

MOH este definită ca o „durere de cap cronică care rezultă din și este perpetuată de utilizarea excesivă a medicamentelor pentru cefaleea acută sau simptomatică”.

Dr Porter a adăugat: „MOH poate afecta pe oricine, dar este deosebit de comun la femeile în vârstă de 30 și 40 de ani și tinde să afecteze persoanele care iau analgezice obișnuite doar pentru durerile de cap, mai degrabă decât pentru alte afecțiuni, cum ar fi artrita”.

Te-ar mai interesa: Noi cazuri de variola maimuței. Ce trebuie să faci...

Se crede că MOH este cauzată de modificări ale chimiei creierului care duc la suprasensibilitate. În plus, afecțiunea este, de asemenea, legată de depresie și anxietate.

Clasificarea internațională a tulburărilor de cefalee spune că MOH poate fi diagnosticată dacă o durere de cap apare în 15 sau mai multe zile pe lună, ca urmare a utilizării excesive regulate a medicamentelor pentru cefalee, potrivit NICE

Te-ar mai interesa: Cum îți poți educa metabolismul. Medic: 9 elemente...

Între timp, pe lângă cauzarea MOH, paracetamolul poate provoca și reacții adverse. Aceasta include anafilaxia, o reacție alergică gravă care necesită tratament imediat.

Simptomele anafilaxiei, după cum a subliniat NHS, includ:

  • O erupție cutanată care poate include mâncărime, roșie, umflare, vezicule sau descuamare
  • Wheezing
  • Constricție în piept sau gât
  • Dificultăți de respirație sau de vorbire
  • Gura, fața, buzele, limba sau gâtul încep să se umfle.

Cu toate acestea, NHS spune că este important de reținut că anafilaxia care apare ca urmare a utilizării analgezicelor este rară. Orice reacții adverse potențiale vor fi enumerate pe prospectul care vine cu medicamentul.

Te-ar mai interesa: Laurențiu Reghecampf este în culmea fericirii. Pri...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private