marți, mai 30, 2023

Atenție! Colesterolul are o relație directă cu inima și corpul: pe de o parte joacă un rol crucial în formarea membranelor celulare puternice, iar pe de altă parte, ar putea înfunda arterele și crește riscul de boli de inimă în tăcere.

Colesterolul ridicat este atunci când lipidele rele depășesc lipidele bune și înfundă arterele în timp pentru a crește riscul de atac de cord sau accident vascular cerebral.

Te-ar mai interesa: Medic renumit: Diabetul poate fi un prim semn care...

Din păcate, colesterolul ridicat nu are prea multe simptome proeminente, dar experții spun că un semn cheie poate apărea pe limbă.

Atenție! Limba mov poate semnala boli grave

Conform jurnalului medical Frontiers in Medicine, o limbă violet închis ar putea indica o venă sublinguală mărită care sugerează staza sângelui.

În afară de aceasta, afecțiunea se poate manifesta și sub formă de

  • buze roșii închise sau albăstrui,
  • dureri înțepătoare,
  • constricție în piept,
  • palpitații de tahicardie.

O nuanță violetă pe limbă ar putea însemna pete de stază de sânge pe vârf, iar venele sublinguale sunt strâmbe, groase și întunecate. Experții spun că staza de sânge este un simptom al colesterolului crescut.

Ce este colesterolul ridicat

Colesterolul se referă la substanța ceroasă din sânge care este de două tipuri:

Te-ar mai interesa: Remedii pentru funcția hepatică. Terapeut: ”Mămăli...

  • lipoproteine cu densitate joasă (LDL)
  • lipoproteine cu densitate mare (HDL).

În timp ce primul este cunoscut sub numele de colesterol rău, al doilea este colesterol bun și inima sănătoasă are nevoie de primul în cantități mai mici. Colesterolul poate afecta, de asemenea, fluxul de sânge și poate chiar crește tensiunea arterială în vase.

În cele mai multe cazuri, când limba devine violet, înseamnă că sângele nu circulă corespunzător. Ar putea însemna, de asemenea, că sângele nu reușește să furnizeze suficient oxigen țesuturilor corpului.

Te-ar mai interesa: Camera Deputaților amână să voteze proiectul de le...

Cu toate acestea, ar putea însemna și că sângele sărăcit de oxigen circulă prin artere.

Este limba mov singura consecință a colesterolului ridicat?

Medicii spun că ateroscleroza este, de asemenea, probabil să contribuie la formarea limbii violete. Conform Oral Cancer Foundation, unele tumori pot duce, de asemenea, la o nuanță violetă. Poate fi un cancer al gurii.

Iar atunci când este însoțită de o nuanță albastră, ar putea semnala o deficiență de vitamine sau o tulburare a glandelor suprarenale.

Te-ar mai interesa: Când hemorozii devin o problemă de sănătate gravă?...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private