sâmbătă, octombrie 1, 2022

Au fost confirmate primele două cazuri de infectare cu Omicron, în România. Premierul anunță o serie de măsuri.

Primele 2 cazuri cu varianta OMICRON a virusului SARS-CoV-2 au fost confirmate în România.

Sâmbătă, 4 decembrie, Institutul de Sănătate Publică a  primit rezultatul primelor secvențieri efectuate la Institutul National de Cercetare Medico-Militară Cantacuzino București.

Au fost confirmate primele două cazuri de infectare cu Omicron, în România

Din păcate, rezultatele confirmă prezența noii tulpini OMICRON la doi dintre pasagerii cursei din Africa de Sud care a aterizat la București în data de 30 noiembrie 2021.

Te-ar mai interesa: Când este Sâmbăta Morților și ce tradiții trebuie ...

Cele două persoane sunt asimptomatice și sunt izolate la domiciliu.

Este vorba despre o femeie în vârstă de 48 de ani din județul Brașov și un bărbat în vârstă de 59 de ani din județul Vaslui.

„În acest moment, se așteaptă rezultatul secventierii probei recoltate de la sportivul din Baia Mare. Precizam că persoana depistată pozitiv care a fost în cursa aeriană din Maroc este confirmată cu varianta Delta a SARS CoV-2”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Premierul Nicolae Ciucă: Voi dispune măsuri în urma consultării cu specialiștii din domeniul sănătății și al situațiilor de urgență

Ulterior, premierul Nicolae Ciucă a anunțat că, în urma confirmării variantei Omicron în România, în cursul zilei de duminică urmează să aibă loc o întâlnire de lucru cu responsabilii gestionării pandemiei și, după consultarea cu specialiștii, vor fi dispuse măsuri.

Te-ar mai interesa: Îți plac pipotele de pui? Iată cât de benefice sun...

„Am aflat în această seară despre confirmarea prezenței tulpinii Omicron în România. Mâine voi avea o întâlnire cu responsabilii gestionării acestei pandemii: ministrul sănătății, șeful DSU, directorul CNSCBT.

Voi dispune măsuri în urma consultării cu specialiștii din domeniul sănătății și al situațiilor de urgență.

Nicio clipă nu trebuie pierdută, niciun efort irosit pentru a proteja țara noastră de o evoluție nedorită. Suntem 24 din 24 la datorie pentru România.”, se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook Guvernul României.

Te-ar mai interesa: Studiu: Demența, una dintre afecțiunile cauzate de...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private