joi, iulie 29, 2021

Ce femeie nu își dorește o pereche de pantaloni care să elimine celulita? Ei bine, designerul brazilian Alexandre Herchcovitch suține că a creat prima pereche de blugi care combate celulita.

Așa numiții

“beauty denim”, captează căldura corporală şi o transformă în raze infraroşii, redirecţionate apoi către piele pentru a stimula acele zone ale corpului care sunt cele mai expuse la riscul de apariţie a celulitei.

Designerul brazilian susţine că descoperirea sa contribuie la intensificarea microcirculaţiei sangvine de la nivelul capilarelor şi stimulează metabolismul celular, prevenind astfel apariţia celulitei.

Alexandre Herchcovitch şi-a prezentat noua creaţie la un show de modă la Rio de Janeiro. Designerul a dezvăluit, totodată, că a avut nevoie de cinci ani de cercetări

intense până când produsul final şi-a dovedit eficienţa.

Experţii în domeniul medical şi-au exprimat însă scepticismul, spunând că nu există un leac miraculos împotriva celulitei, care poate fi cauzată de o dietă nesănătoasă, o circulaţie sangvină deficitară şi un metabilism lent.

Celulita afectează aproximativ 90% din femeile în vârstă de peste 30 de ani din Marea Britanie. Pentru a o combate, doamnele şi domnişoarele din această ţară folosesc numeroase sortimente de creme, loţiuni şi apelează uneori chiar şi la intervenţii chirurgicale.

Jeanşii creaţi de Alexandre Herchcovitch au fost

confecţionaţi dintr-o fibră specială confecţionată manual în Brazilia, denumită “Emana”, utilizată deja la fabricarera unor articole vestimentare sportive şi a unor colecţii de lenjerie intimă.

Ţesăturile Emana absorb undele electromagnetice emise de corpul man, denumite “spectru infraroşu îndepărtat”. Atunci când aceste raze invizibile intră din nou în contact cu pielea, ele asigură stimularea ţesutului epitelial, prevenind astfel formarea celulitei.

Designerul brazilian nu a anunţat deocamdată data la care jeanşii anticelulită vor fi lansaţi în magazine şi nici

preţul cu care acest articol vestimentar va fi comercializat.

Alexandre Herchcovitch nu este însă primul designer care încearcă să impună pe piaţă jeanşii care “eradichează” celulita.

În 2004, brandul italian Miss Sixty a lansat o colecţie de jeanşi, pantaloni şi fuste despre care a afirmat că au capacitatea de a îndepărta, treptat, celulita. Acele produse vestimentare conţineau un ser anticelulitic, denumit Skintex, fabricat din retinol.

Retinolul este un derivat al vitaminei A, care este folosit în numeroase produse de înfrumuseţare pentru a stimula sinteza colagenului.

Reprezentanţii companiei Miss Sixty spuneau că atunci când persoana care purta acei jeanşi se mişca, frecarea apărută între ţesătură şi piele declanşa spargerea capsulelor cu Skintex. Acestea eliberau o cremă care era apoi absorbită de piele.

Experţii în medicină au criticat acea linie vestimentară, spunând că este “un truc de marketing”, iar casa italiană a renunţat la colecţie după un an.

 

Ultimele stiri

Parteneri