vineri, martie 24, 2023

Varianta Delta care a devenit dominantă în Marea Britanie, pare să afecteze din ce în ce mai multe țări. Deși în România au fost descoperite doar 35 de cazuri până la ora actuală, autoritățile, alături de cadrele medicale par să se pregătească de un posibil nou val cu această variantă.

“Situația este ușor alarmantă pentru că peste 70 de țări se confruntă cu această tulpină Delta, care are o contagiozitate cu 60% mai mare decât contagiozitatea tulpinii engleze, care la rândul ei avea peste 50% contagiozitate peste tulpina din Wuhan. Această tulpină se va transmite mult mai repede decât celelalte.

Te-ar mai interesa: Cât de periculoși sunt polipii de colon? Ce trebui...

Pe de altă parte se știe că formele clinice sunt mai severe cu această nouă tulpină, iar vaccinarea conferă mai puțină imunitate, astfel, dacă pentru vaccinul Pfizer 94% dintre persoanele care s-au vaccinat dobândesc imunitate, în situația tulpinii Delta, doar 88%, același lucru se întâmplă și cu celelalte vaccinuri”, a declarat medicul Virgil Musta pentru b1.ro.

Conform medicului Virgil Musta, deși varianta Delta sau varianta indiană cum mai este cunoscută, este mai rezistentă la vaccinuri, vaccinarea te va ajuta să contactezi o formă severă a virusului.

“Dacă sunt vaccinați, formele vor fi mai ușoare. Doar că un număr mai mare de persoane care s-au vaccinat riscă să facă boala. Dacă în schimb nu te-ai vaccinat, acolo riscul de a face forme severe este mai mare”, a mai spus Virgil Musta.

Te-ar mai interesa: Ce risc ai să faci infarct? Un indiciu vital poate...

Întrebat dacă noua variantă ar putea duce la noi restricții, medicul a răspuns:

“Probabil în momentul când se va constata că apare tulpina și că se va transmite comunitar și în România vor apărea din nou restricțiile. Avem deja un plan de intrare din nou în alertă în cazul în care apare o nouă tulpină care creează transmitere comunitară. Acest plan presupune ca fiecare instituție să aibă eșalonat care sunt secțiile care vor intra și cum vor intra în funcțiune dacă numărul de cazuri va crește”, a mai spus Virgil Musta.

Te-ar mai interesa: Reţeta perfectă pentru curăţarea ficatului de toxi...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private