vineri, iulie 30, 2021

Varianta Delta (indiană) face parte din cele patru tulpini îngrijorătoare monitorizate de Organizația Mondială a Sănătății. Potrivit experților, varianta indiană prezintă cel mai mare risc asupra sănătății,

fiind cu 60% mai contagioasă decât varianta britanică și provocând forme mai severe de boală.

Varianta Alfa (britanică), varianta Beta (sud-africană), varianta Gama (braziliană) și varianta Delta (indiană) sunt cele patru tulpini îngrijorătoare, monitorizate de OMS. Acestea au o contagiozitate sporită, spre deosebire de varianta originală și, de asemenea, pot provoca forme și simptome mai severe.

Dintre acestea, varianta Delta, sau varianta indiană, prezintă cel mai mare risc, atât din punct de vedere al contagiozității, cât și din punct de vedere al formelor de boală manifestate.

Varianta

Delta poate pune în pericol libertate românilor

Virgil Musta, medic la Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara, a vorbit la B1 TV despre pericolul asociat cu această variantă. În România s-ar putea impune noi restricții.

„Situația este ușor alarmantă pentru că peste 70 de țări se confruntă cu această tulpină Delta care are o contagiozitate cu 60% mai mare decât contagiozitatea tulpinei engleze, care la rândul ei avea peste 50% contagiozitate peste tulpina din Wuhan. Această tulpină se va transmite mult mai repede decât celelalte. Pe de altă parte se știe că formele clinice sunt mai severe

cu această nouă tulpină, iar vaccinarea conferă mai puțină imunitate, astfel dacă pentru vaccinul Pfizer 94% dintre persoanele care s-au vaccinat dobândesc imunitate, în situația tulpinii Delta, doar 88%, același lucru se întâmplă și cu celelalte vaccinuri”,a  declarat medicul Virgil Musta la B1TV.

Varianta ar putea duce la noi restricții

„Probabil în momentul când se va constata că apare tulpina și că se va transmite comunitar și în România vor apărea din nou restricțiile. Avem deja un plan de intrare din nou în alertă în cazul în care apare o nouă tulpină care creează transmitere

comunitară. Acest plan presupune ca fiecare instituție să aibă eșalonat care sunt secțiile care vor intra și cum vor intra în funcțiune dacă numărul de cazuri va crește”, a adăugat medicul Virgil Musta.

Ultimele stiri

Parteneri