Sari la conținut

Avocatul Daniel Ionașcu: „Certificatul verde este o utopie. Dreptul meu natural care este deasupra oricărui drept creat”

Avocatul Daniel Ionașcu: „Certificatul verde este o utopie. Dreptul meu natural care este deasupra oricărui drept creat”.

Premierul interimar al României, Florin Citu, a declarat în cursul zilei de vineri, 12 noiembrie, că testarea gratuită a persoanelor nevaccinate este „inadmisibilă”, tinând cont de faptul că România are suficiente doze de vaccin pentru oricine dorește sa fie imunizat anti-covid, în momentul de față.

„Este inadmisibil ca persoanele nevaccinate să se testeze cu bani de la buget. Cei care nu s-au vaccinat trebuie să se testeze, dar nu cu bani de la buget. PNL nu este de acord, ca principiu, ca cei care nu se vaccinează să fie testaţi pe costurile celorlalţi cetăţeni care sunt vaccinaţi. Mi se pare inadmisibil”, a declarat Florin Cîțu.

Citeste si:

Avocatul Daniel Ionașcu: „Certificatul verde este o utopie. Dreptul meu natural care este deasupra oricărui drept creat”

Prezent la emisiunea „Subiectiv”, de la Antena 3, președinte executiv al PPUSL Daniel Ionașcu a vorbit pe larg despre măsura obligativității certificatului verde, despre care a spus că este „o mare utopie”.

Avocatul Ionașcu este de părere că declarația lui Florin Cîțu despre teastarea gratuită nu poate fi comentată și trebuie să fie doar ignorată. Este o perioadă în care autoritățile trebuie să se concentreze pe sănătatea oamenilor și nu pe scandal și ceartă, a mai spus Ionașcu.

„Declarația domnului Cîțu, în mod evident, de ignorat. Eu presupun că sunt netrecut prin boală, nevaccinat, fără test, dar fac proba sănătății mele în permanență. Cum rămâne cu dreptul meu natural la viață, la muncă, la libertate?

Atenție, dreptul meu natural care este deasupra oricărui drept creat. În contextul în care tu nu vorbești despre ceea ce eu ca om am ca drept dat prin naștere, prin simplul act al existenței mele, înseamnă că tu nu ești vrednic nici să faci politică, nici nu știi, nici nu te-ai consultat cu cineva care știe, nici cei ce te-au sfătuit habar nu au.

De ce? Certificatul verde este o utopie atât de mare, încât a reușit să facă două lucruri substanțiale.

Într-o perioadă în care trebuia să ne concentrăm pe sănătatea efectiv a fiecăruia, și cum reducem numărul de morți, noi ne-am concentrat pe o gâlceavă totală, care, în ce tabără e, a vaccinaților sau a nevaccinaților”, a declarat celebrul avocat.

„Politicile de Sănătate Publice făcute de această guvernare au adus cu siguranță catastrofe în multe case ale românilor”

Reamintim că Daniel Ionașcu a inițiat, în urmă cu câteva zile, procedura constituțională de strângere a 100.000 de semnături pentru testarea gratuită a populației României. Practic, fiecare cetățean ar putea beneficia de două teste gratuite săptămânal.

„Pe de altă parte, mă bucur teribil. Campania cetățenească pe care am inițiat-o, de testare gratuită, de două ori pe săptămână, iată, naște dezbateri și în alte medii, implicit guvernamentale. De ce? Pentru că cu aceasta trebuia început acum un an și jumătate.

Au avut bani în schimb de utopia utopiilor, de mici și de tombole. Trebuiau să limiteze și boala și pandemia. Cine îmi spune mie câți oameni au murit din cauza incompetenței și politicilor dezastruoase, catastofice, a acestor oameni și cine răspunde pentru moartea lor?În mod evident, politicile de Sănătate Publice făcute de această guvernare au adus cu siguranță catastrofe în multe case ale românilor, din cauza faptului că s-au bâlbâit pe vaccin și pe primul-ministru. Când e, când nu e. Când avem, când nu avem. Pe de altă parte, au adus vaccinul acesta, iar o gândire mai primitivă nu am văzut la nimeni.

În mod evident, acum se vede și în lume și vedem și noi, că cel vacccinat poate fi purtător de virus. În contextul acesta, opțiunea vaccinării, în mod evident este una care ține de tine, de abilitatea unui Guvern de a comunica cu omul, dar nu în sensul : vaccinează-te că îți dau 100 de lei, vaccinează-te că îți dau trei mici”, a mai spus Daniel Ionaşcu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.