Sari la conținut

Băutura care te ajută să scapi de kilogramele nedorite. Medic: scade pofta de mâncare, crește sațietatea

Sursa foto: Arhiva Doctorul Zilei

Apa minerală este de mult timp o băutură preferată a celor care țin dietă. Aceasta combină textura și aroma sifonului cu mai puține calorii. Unii oameni o adoră, în timp ce alții cred că nu se compară cu sifonul și alte băuturi bogate în calorii. Alții cred că această apă magică nu este tot ceea ce se crede că este și are riscuri asociate. Deci, este bună pentru pierderea în greutate? Deși este posibil să nu ardă grăsimile, există o mulțime de moduri în care vă poate ajuta să pierdeți în greutate.

Ce este apa spumantă?

Ideea de apă minerală poate fi un pic confuză. Ea poartă mai multe denumiri, cum ar fi club soda, seltzer și apă carbogazoasă. Cu toate acestea, toate acestea sunt denumiri diferite pentru același lucru. Este apă obișnuită care conține dioxid de carbon pentru a crea bule în apă. În plus, mulți oameni o confundă cu o băutură similară numită apă tonică, care este, de asemenea, carbogazoasă. Cu toate acestea, este făcută cu chinină, un ingredient suplimentar care o face mai mult o băutură răcoritoare decât apă spumantă.

Beneficiile apei minerale pentru pierderea în greutate

Apa minerală are multe beneficii pentru pierderea în greutate; deși niciuna nu este direct legată de arderea grăsimilor, acestea susțin călătoria. Multe dintre efectele sale asupra pierderii în greutate sunt considerate anecdotice. Există o anumită știință în spatele de ce și cum funcționează pentru a reduce caloriile și kilogramele.

Mai puține calorii

Apa carbogazoasă are de obicei zero calorii. Cele care au calorii sunt adesea o fracțiune din băuturile zaharoase precum sucul și sifonul. Deci, prin înlocuirea acestor alte băuturi cu apă carbogazoasă, obțineți aceeași senzație în gură. Cu toate acestea, se economisește un număr incalculabil de calorii, ceea ce duce la pierderea naturală în greutate.

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Te menține hidratat

Apa gazoasă poate avea bule. Cu toate acestea, este tot apă și este digerată în același mod, deci hidratează celulele la fel ca apa obișnuită.

Atunci când sunteți deshidratat, corpul dumneavoastră poate trimite semnale contradictorii care vă spun să mâncați atunci când vă este sete.

Mâncatul atunci când organismul nu are nevoie de calorii pentru a le converti în energie duce la creșterea în greutate, astfel încât consumul de apă minerală cu conținut scăzut sau fără calorii în loc de consumul acelor calorii va duce la pierderea în greutate.

Nivelurile adecvate de hidratare vă fac, de asemenea, să vă simțiți mai bine și să aveți mai multă energie pentru a arde mai multe calorii prin activitate pe parcursul zilei.

Vă oferă senzația de sațietate

Un amestec de apă și carbonați vă poate păcăli stomacul să creadă că este plin, astfel încât să nu vă apucați de gustarea de la mijlocul zilei.

Consumul de apă înainte sau în timpul mesei te va ajuta să te simți mai sătul, astfel încât să mănânci mai puțin.

Te golește

Constipația este inconfortabilă, dar poate, de asemenea, să adauge kilograme pe cântar și să facă ca hainele să nu vă vină bine.

Unele informații sugerează că ajută la creșterea regularității mișcărilor intestinale, ceea ce nu numai că vă va curăța sistemul, dar vă va face să vă simțiți în general mai bine în același timp.

Eliminați greutatea apei

Poate părea contraproductiv să beți mai multă apă pentru a scăpa de greutatea apei, dar există știință în spatele acesteia. Atunci când nu bei suficientă apă, corpul tău tinde să rețină cât mai multă apă pentru a-ți menține organele funcționale, ceea ce duce la retenție de apă.

Prin consumul regulat de apă minerală, îi spui corpului tău că nu trebuie să rețină acea apă și s-ar putea să scapi de câteva kilograme în exces de lichide.

Stimulează metabolismul

Consumul de apă minerală rece vă forțează organismul să o încălzească, stimulând metabolismul. De asemenea, activează procesul digestiv al organismului, ajutându-l să descompună mai bine alimentele și să le treacă mai repede prin organism.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel