Sari la conținut

Bea o cană din această băutură pentru a vă curăța plămânii de flegmă și toxine

Ceai pentru curățarea și detoxifierea plămâinilor
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
curățarea plămânilor

Ai simțit vreodată că nu poți să scapi de o răceală comună? Sau că alergiile tale se agravează? Dacă da, nu ești singur.

Milioane de oameni suferă de afecțiuni respiratorii cronice care provoacă acumularea de mucus suplimentar în nas și plămâni. Această flegmă este modalitatea corpului de a se proteja împotriva infecțiilor și a iritanților, dar poate fi cu adevărat inconfortabil și dificil să scapi de ea.

Strănutul și tusea sunt mecanismele organismului de a scăpa de mucus, dar îți pot întrerupe activitatea. Din fericire, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a ușura puțin procesul.

Să ne uităm la alternativele naturale

Există multe plante diferite în întreaga lume și putem alege care este cea mai bună pentru noi. La fel ca lucrurile de la farmacie, unele ierburi pot avea efecte dăunătoare asupra oamenilor sau pot fi periculoase în doze mari. Dar, spre deosebire de produse farmaceutice, plantele au o mulțime de vitamine și minerale pe care corpul nostru le poate folosi cu ușurință.

Beneficiile mulleinului (sau lumânărică)

Mullein este o plantă uimitoare (buruiana) cu multe beneficii incredibile! Nu numai că are proprietăți antiinflamatorii, analgezice și antibacteriene, dar poate fi folosit și pentru curățarea și întărirea plămânilor.

Crește în locuri însorite, neîngrijite și are frunze neclare și flori galbene. Rădăcinile, frunzele și florile pot fi luate toate sub formă de ceai pentru a reduce inflamația tractului respirator. Mullein este, de asemenea, eficient în tratarea durerilor de urechi și a infecțiilor atunci când este aplicat topic infuzat în ulei de măsline.

Mullein s-a dovedit a fi eficient împotriva streptococilor (o bacterie care cauzează faringitii streptococi), a infecțiilor respiratorii și a tricomoniazei. Buruiana conține saponine, care ajută la eliminarea mucusului. Conținutul de iridoizi, flavonoizi, vitamine și minerale din mullein sunt responsabili pentru eficacitatea și versatilitatea buruienilor.

Mucus în exces? Încearcă să bei ceai fierbinte!

Dacă vă confruntați cu un exces de mucus, ceaiul fierbinte vă poate ajuta să-l slăbiți și să-l expulzeți din tractul respirator.

Ceaiul de mullein este deosebit de eficient în acest sens, așa că bea-l cu puțină miere pentru a combate inflamația și pentru a calma durerea în gât. Nu numai că te vei simți mai bine rapid, dar vei ucide și orice bacterie sau viruși care ar putea cauza simptomele.

 

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: