Categories: Știrile zilei

Breaking News! A murit Alexei Navalnîi, cel mai important opozant al lui Putin. Avea doar 47 de ani

Politicianul rus Aleksei Navalnîi. în vârstă de 47 de ani, a murit într-o colonie penitenciară din Cercul Arctic în care ispășea o pedeapsă de 19 ani de închisoare pentru acuzații considerate motivate politic.

Anunțul a fost făcut vineri, 16 februarie, de serviciul penitenciar rus, citat de presa rusă și agențiile internaționale de presă.

Cauzele decesului lui Alexei Navalnîi, unul dintre cei mai cunocuți opozanți ai lui Vladimir Putin, sunt în curs de determinare, anunță Serviciul Federal Penitenciar din regiunea Iamalo-Neneţ, potrivit TASS.

„La 16 februarie 2024, în colonia penitenciară nr. 3, deținutul Navalnîi A.A. nu s-a simțit bine după o plimbare, pierzându-și aproape imediat cunoștința.

Lucrătorii medicali din instituție au sosit imediat și a fost chemată o echipă medicală de urgență. Au fost efectuate toate măsurile de resuscitare necesare, dar nu au dat rezultate pozitive.

Medicii de urgență au confirmat decesul deținutului. Cauzele decesului sunt în curs de stabilire”, se arată într-un mesaj de pe site-ul Serviciului Federal Penitenciar.

Șeful de cabinet al lui Aleksei Navalnîi spune că nu a primit nicio confirmare că criticul lui Putin a murit, menționează Sky News.

Leonid Volkov a declarat că declarația serviciului penitenciar ar putea fi interpretată ca o „mărturisire” că l-au ucis în mod deliberat pe Navalnîi.

Navalnîi nu se aștepta să mai fie eliberat în timpul vieții lui Putin

Alexei Navalnîi a fost unul dintre cei mai importanți și persistenți critici ai lui Putin, iar de câțiva ani era ținut într-o închisoare situată la aproximativ 65 de kilometri nord de Cercul Arctic. Navalnîi fusese condamnat la 19 ani sub „regim special”.

La începutul lunii decembrie, el dispăruse dintr-o închisoare din regiunea Vladimir, unde ispășea o sentință de 30 de ani pentru extremism și acuzații de fraudă, pe care le-a numit răzbunare politică pentru conducerea opoziției anti-Kremlin din anii 2010, scrie The Guardian.

El nu se aștepta să fie eliberat în timpul vieții lui Putin.

Fost politician naționalist, Navalnîi a contribuit la declanșarea protestelor din 2011-2012 din Rusia, luptând împotriva fraudelor electorale și a corupției guvernamentale, investigând cercul interior al lui Putin și împărtășind descoperirile în videoclipuri bine realizate care au adunat sute de milioane de vizualizări.

Momentul culminant al carierei sale politice a venit în 2013, când a obținut 27% din voturi într-o cursă pentru funcția de primar al Moscovei, în alegeri despre care puțini credeau că sunt libere sau corecte.

Navalnîi a descoperit un palat construit pe malul Mării Negre pentru uzul personal al lui Putin, reședințe și iahturi folosite de fostul președinte Dmitri Medvedev și o prostituată care a legat un oficial de politică externă cu un cunoscut oligarh.

Recent Posts

Cum afli câți bani ai adunat în Pilonul II de pensii?

Aproape 8 milioane de români contribuie vrând-nevrând la Pilonul II de pensii, adică la acele…

27 de minute ago

Cardul național de sănătate va fi integrat pe telefon

Ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, a anunțat că sistemul cardului național de sănătate va fi supus…

o oră ago

Banii de la stat! Românii care pot primi până la 12.000 de lei dacă depun acestă adeverință. Puțină lume știe asta!

Ministerul Muncii şi Solidarităţii sociale acordă, prin Agenţia Naţională de Ocupare a Forţei de Muncă…

2 ore ago

Horoscop Săptămâna Luminată: vești extraordinare pentru 5 nativi. Aceștia vor avea parte de câștiguri financiare și protecție Divnă

Horoscop Săptămâna Luminată: vești extraordinare pentru 5 nativi. Luna Nouă în Taur de pe 8…

2 ore ago

Inamicul nevăzut: simptomele cancerului de ochi pe care s-ar putea să le ignori. Depistarea timpurie este vitală

Cancerul de ochi sau cancerul ocular este o afectiune rara, dar grava, care implica formarea…

3 ore ago

Citeste si: