Sari la conținut

Octavian Jurma: „Revenirea în școli creează riscul real să revină copiii și în spitale/Am terminat cu demonizarea medicilor si acum a venit randul profesorilor”

Octavian Jurma: „Revenirea în școli creează riscul real să revină copiii și în spitale/Am terminat cu demonizarea medicilor si acum a venit randul profesorilor”.

Cercetătorul Octavian Jurma a comentat decizia autorităților de a redeschide școlile, cu condiția de a condiționa prezența fizică de gradul de vaccinare a profesorilor din școlile respective. În opinia sa, măsura luată de autorități „nu are nicio motivație epidemiologică” și este doar un pretext.

Octavian Jurma: „Revenirea în școli creează riscul real să revină copiii și în spitale”

„Măsura avea sens într-un context în care era luat un set de măsuri, dacă inițial propunerea era să se stabilească măcar la nivel de localitate un prag de vaccinare, pentru că nicio școală nu funcționează izolat de comunitate.

Apoi, peste acest prag de 60% în comunitate, un prag de 60% în școală ar fi avut sens, deci nu este complet lipsită de sens, însă dacă scoți această decizie din context și declari doar profesorii, profesorii la rândul lor sunt înecați într-un ocean de elevi nevaccinați.

Citeste si:

(…) Este mai degrabă un pretext și problema este în continuare că este complet decuplată de contextul epidemiologic. România se află încă la incidențe uriașe. Cele două săptămâni au avut un impact pozitiv asupra numărului de minori internați în spitale și în ATI, numerele au scăzut, deci revenirea în școli creează riscul real să revină copiii și în spitale.

Aici e cea mai mare problemă, faptul că noi continuăm să ignorăm contextul epidemiologic în care ne aflăm cu aceste măsuri. Evident că toți ne dorim să fie fizic copiii la școală, dar înainte de a fi educați ni-i dorim sănătoși, adică pentru noi, ca părinți, prioritatea e foarte clară. Evident, scopul și misiunea Ministerului Educației este să educe copiii, însă nu cu orice preț”, a adăugat Octavian Jurma.

(…) Înțelegem cu toții necesitatea ca școlile să fie deschise, repet, deci nu e nevoie de argumente suplimentare din partea Ministerului Educației pe această temă. Dorim să vedem de ce specialiștii pe care îi consultă consideră că nu e niciun risc să deschidem școlile dacă sunt 60% din cadrele de acolo vaccinate”, a declarat Jurma, potrivit B1 TV.

„Obligația de vaccinare nu este inclusă în ordin, doar invitația la ură și resentimente”

Pe contul său de Facebook, Octavian Jurma a devoltat această idee. Acesta susține că efectul epidemiologic al acestei măsuri controversate este unul infim. Prin această decizie, profesorii vor fi arătați cu degetul dacă școlile nu se redeschid.

„Nu pot sa exprim in cuvinte ce sentiment imi lasa aceasta decizie…

Nu au preluat nimic din propunerile si petitiile zecilor de mii de parinti si a asociatiilor care ii reprezinta. 0% dialog social, 100% dictat politic in spirt cazon de tip „ordinul se executa, nu se discuta”.

Aruncand acest criteriu, perfect arbitrar, de „60% dintre profesori si personal vaccinati” doar ca pretext pentru a ignora situatia epidemiologica, Presedintele arunca securea razboiului in sanul societatii civile de parca nu am fi suficient de divizati.

Efectul epidemiologic al masurii este infim. 60% din personal vaccinat nu poate impiedica scoala sa devina un focar, pentru ca inseamna un procent de sub 30% din comunitatea scolii respective.

Efect este psihologic insa este imens pentru ca obligatia de vaccinare nu este inclusa in ordin, doar invitatia la ura si resentimente.

Probabil a fost mutilata propunerea ca scolile sa se deschida in functie de rata de vaccinare din localitatea respectiva + incidenta sub 3 la mie + certificat verde la intrarea in scoli pentru toti (elevi + profesori) + o carantina pentru toti pana coboram sub 3 la mie + certificat verde pentru toti dupa 3 la mie.

Acum e vina profesorilor ca nu se deschid scolile. Ei au devenit inamicul numarul 1 din cauza carora scoala nu se poate deschide, nu incompetenta si neglijenta voastra.

Am terminat cu demonizarea medicilor si acum a venit randul profesorilor.

Ce sa facem? Ar trebui ca parintii sa fugareasca profesorii cu furcile pe strada ca se se vaccineze? Sa ne transferam copiii in scolile vaccinate?

Cand sa se vaccineze profesorii si personalul scolar? De ce nu au auntat asta acum 2 saptamani? Se stia exact unde vom fi azi. Gata cu certificatul verde? De ce nu il folosim?

Dar copiii ce bai au? Ei de ce sa nu fie vaccinati 60% in licee?

Dar parintii ce bai au? Ei de ce sa nu fie vaccinati 60%.

Dar comunitatea in care traiesc elevii ce bai are? De ce sa nu fie vaccinata 60%?

Dar tara ce bai are? De ce sa nu fie vaccinata 60%?

Sute de copii in spitale, zeci de copii la ATI, sute de orfani. Zeci de profesori morti, sute de profesori si mii de parinti schiloditi de boala. Acesta e pretul scolii deschise indiferent de gravitatea situatiei epidemiologice doar ca sa nu inchidem nimic in jurul scolilor.

Au distrus din nou campania de vaccinare dar si certificatului verde. Pregatiti-va sa o luam de la capat…

Ma opresc aici pentru ca revolta ma face sa scriu lucruri pe care apoi o sa le regret”, a scris Jurma pe pagina sa de Facebook.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.