luni, septembrie 26, 2022

De astăzi, certificatul verde este obligatoriu în toată țara. Acesta este necesar pentru a participa la anumite evenimente sau pentru a facilita accesul în anumite spații. Acesta va include informații despre vaccinare, testare, respectiv recuperarea după boală.

Certificatul verde va fi necesar pentru majoritatea activităților și evenimentelor, inclusiv pentru accesul în magazine neesențiale.

Te-ar mai interesa: Înțepătura de albină poate fi mortală. Dr. Mihail ...

Documentul este obligatoriu, de astăzi, în întreaga ţară, pentru desfăşurarea celor mai multe activităţi. Măsura a fost impusă de guvern pentru limitarea numărului de infectări cu SARS-CoV-2, în condiţiile în care situaţia în ţară este foarte gravă.

Certificatul, obligatoriu în aceste circumstanțe

Accesul în instituțiile publice, restaurante, teatre sau cinematografe se va face doar în baza certificatului verde, prin care persoanele trebuie să se încadreze într-una dintre cele trei situații și anume: vaccinare, trecere prin boală sau testare. Cei care aleg să meargă în mall-uri trebuie fie să fie vaccinați, fie să fi trecut prin boală, comunică RRA.

Te-ar mai interesa: Cel mai bun remediu pentru hipertensiune arterială...

La farmacii, magazine alimentare, inclusiv supermarketuri, accesul va fi cel obișnuit ca și până acum, cu respectarea distanței și a normelor sanitare. Masca devine și ea obligatorie peste tot – spunea secretarul de stat Raed Arafat.

„Pentru persoanele nevaccinate, anumite zone vor fi greu accesibile sau inaccesibile. Adică, să te duci la un restaurant în interior în perioada asta nu va fi posibil. Să intri într-o instituție publică trebuie să fii testat, dacă nu ești vaccinat şi nu ești trecut prin boală”, a declarat Raed Arafat.

Te-ar mai interesa: Afecțiuni grave declanșate de pesticide. Dr. Bilic...

Circulația va fi restricționată, începând cu ora 22:00 până la 5:00 dimineața, excepție făcând persoanele vaccinate sau trecute prin boală, urgențele sau deplasările în interes de serviciu. De asemenea, angajatorii instituțiilor publice sau private unde muncesc simultan cel puţin 50 de persoane trebuie să regândească programul de lucru al acestora.

România a ajuns la 40% din populaţia de peste 18 ani vaccinată anti-COVID – a anunţat coordonatorul campaniei naţionale, medicul Valeriu Gheorghiţă. Ieri, peste 83.500 de persoane au făcut prima doză dintr-un ser anti-COVID sau pe cel care nu are nevoie de rapel. La această oră sunt peste 5.900.000 de români care au făcut schema completă, iar interesul pentru vaccinare a crescut în ultimele zile. 

Te-ar mai interesa: Bolile de inimă: Factorul de risc „mai puter...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private