luni, ianuarie 30, 2023

Cele 4 semne că durerea în gât este GRAVĂ. Frig, lapoviță, ploi, ninsori, aer rece! Am intrat în anotimpul rece și probabilitatea de a răci este foarte mare. În acest caz, cel mai frecvent simptom este o durere în gât.

De cele mai multe ori, durerile de gât sunt cauzate de viruși precum răceala comună sau de la inhalarea fumului. Dar, în unele cazuri, o durere în gât poate fi un semn al ceva mai grav și mai complicat, mai ales dacă este însoțită de unul dintre următoarele simptome:

Te-ar mai interesa: Dr. Mihaela Bilic: Zicala ”gras și sănătos” e cât ...

Semne că durerea în gât este GRAVĂ: 1. În cazul în care există o erupție cutanată

Dacă dezvoltați o erupție cutanată în timp ce aveți dureri în gât, acesta ar putea fi un semn al unei infecții mai grave. Declarația îi aparține medicului. Gabriela Pichardo de la Resilient Health Austin, SUA.

Potrivit Web MD, o erupție pe gât și pe piept care se extinde în restul corpului poate fi un semn al unui grup de infecții bacteriene numite infecție streptococică. Expertul a spus:

„Cea mai minoră dintre acestea este faringele streptococi (amigdalita bacteriană), dar includ și altele mai grave, cum ar fi scarlatina, bacteriemia (bacteriile din sânge) și sindromul de șoc toxic. Toți trebuie să fie tratați de un medic – de obicei cu antibiotice cât mai curând posibil”, a spus dr. Pichardo, potrivit The Sun.

Te-ar mai interesa: Medic român: Două semne care ar trebui să ne ridic...

Merită să țineți cont de faptul că infecțiile virale, cum ar fi amigdalita virală, nu au nevoie de antibiotice.

2. Dacă doare foarte mult

Când o răceală îți provoacă durere în gât, poate fi foarte dureroasă, dar de obicei dispare de la sine în câteva zile. Cu toate acestea, infecțiile bacteriene, cum ar fi amigdalita bacteriană, tind să provoace dureri mai severe, care nu se ameliorează.

Potrivit NHS, amigdalita bacteriană poate cauza probleme la înghițire și la mâncare, dureri de urechi și glandele umflate și dureroase din gât.

Te-ar mai interesa: De ce apare pofta de murături în sarcină? Adevărul...

Dacă aveți oricare dintre aceste simptome, este indicat să vizitați medicul de familie pentru a vedea dacă infecția este bacteriană și nu virală. Amigdalita bacteriană poate fi tratată cu antibiotice.

Semne că durerea în gât este GRAVĂ: 3. Dacă ai febră

Răceala poate provoca febră, dar de obicei este doar una ușoară. Cu toate acestea, dacă aveți o durere în gât și o febră peste 38 grade C, este mai probabil să fie o infecție a gâtului precum amigdalita decât o simplă răceală.

Te-ar mai interesa: Vitamina la care au deficit 60% dintre adulți și c...

4. În cazul în care persistă

Dacă durează mai mult de o săptămână sau se înrăutățește, consultați-vă medicul, chiar dacă ați avut un test negativ pentru amigdalita. O durere în gât care nu dispare ar putea fi, de asemenea, un semn al febrei glandulare, explică site-ul NHS.

Febra glandulară afectează mai ales adolescenții și adulții tineri. Se îmbunătățește fără tratament, dar te poate face să te simți foarte rău și să dureze săptămâni.

Te-ar mai interesa: Cele mai dificile zodii. Sunt imposibil de înțeles...

Pentru majoritatea oamenilor, durerea în gât se îmbunătățește fără probleme.

Dar, uneori, febra glandulară poate duce la alte probleme precum:

  • inflamație ușoară a ficatului (hepatită), care provoacă îngălbenirea pielii și a albului ochilor (icter)
  • niveluri scăzute de celule sanguine numite trombocite (trombocitopenie)
  •  afecțiuni neurologice, cum ar fi sindromul Guillain-Barré sau paralizia Bell

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private