Sari la conținut

Capsaicina oprește atacurile de cord și distruge celulele canceroase. Cum vă vindecă ardeiul Cayenne corpul?

Fructul fierbinte al plantei de cayenne („capsicum annuum”) este ceea ce probabil știți ca „piper cayenne” în dulapul cu condimente. Condimentul nu numai că a fost folosit în bucătărie de mii de ani, ci este și un instrument bine stabilit în medicina tradițională și modernă, din multe motive surprinzătoare!

Cum vă vindecă ardeiul Cayenne corpul

De la refacerea peretelui intestinal la distrugerea celulelor canceroase și ajutându-vă să pierdeți în greutate, piperul de cayenne este un superaliment pe care ar trebui să îl folosiți cu siguranță mai des. Ardeiul Cayenne (Capsicum) este utilizat pentru diverse probleme legate de digestie, inclusiv stomac deranjat, gaze intestinale, dureri de stomac, diaree și crampe.

Este, de asemenea, utilizat pentru afecțiuni ale inimii și vaselor de sânge, inclusiv circulație slabă, coagulare excesivă a sângelui, colesterol ridicat și prevenirea bolilor de inimă.

1.1. Ucide celulele canceroase

Dr. Sanjay K. Srivastava și colegii de la Universitatea din Pittsburgh School of Medicine au tratat celulele pancreatice cu capsaicină, ingredientul activ din ardeiul de Cayenne .

Ei au descoperit că a perturbat funcția mitocondrială și a indus apoptoza (moartea celulară programată) în celulele canceroase fără a afecta celulele pancreatice normale.

Rezultatele noastre demonstrează că capsaicina este un agent anticancer puternic, induce apoptoza în celulele canceroase și nu produce daune semnificative celulelor pancreatice normale, indicând utilizarea sa potențială ca agent chimioterapeutic nou pentru cancerul pancreatic, a spus dr. Srivastava.

2. Stimulează pierderea în greutate

Studiile controlate raportează că adăugarea a 6 până la 10 grame de cayenne la fiecare masă reduce foamea după mese și reduce caloriile consumate în timpul meselor ulterioare.

3. Ajută la vindecarea intestinului

Studiile oferă dovezi în favoarea unui efect benefic al capsaicinei asupra mucoasei gastrice care vă acoperă stomacul. Cayenne conține, de asemenea, vitaminele A și C, precum și vitaminele complexului B, calciu și potasiu, care ajută organismul să reconstruiască mucoasa stomacului și a intestinelor.

4. Reduce durerea

Multe unguente și creme destinate combaterii durerii utilizate în Europa și America de Nord conțin capsaicină. Acest lucru este valabil mai ales pentru tratamentele împotriva artritei și a zonei zoster.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.