Sari la conținut

Cărbunele medicinal elimină toxinele din organism și scade colesterolul

Cărbunele medicinal are proprietăți terapeutice uimitoare. Se găseşte în farmacii, la preţuri foarte accesibile, şi poate trata multiple afecţiuni ale sistemului digestiv.

Mai poate reduce colesterolul, inflamaţiile şi iritaţiile şi acţionează ca un eficient detoxifiant, existând nenumărate cure de detoxfiere cu cărbune medicinal, recomandate de specialişti.

Acţionează ca un detoxfiant şi pentru cazurile în care ai înghiţit prea multe medicamente sau diferite substanţe toxice. Un tratament de numai o săptămână, cu câte o pastilă pe zi, garantează scăderea concentraţiei de colesterol din sânge şi îmbunătăţirea activităţii inimii şi a creierului.

Cărbunele medicinal este o doctorie cu efecte recunoscute în lupta cu indigestia, dar şi pentru că tratează crizele de gastrită. Poate fi luat fie preventiv, fie în momentul în care starea de rău se instalează. De asemenea, poate fi și un bun laxativ.

Cărbunele medicinal tratează balonarea sau arsurile la stomac, situaţii în care se impune consumul a una-două linguriţe cu pulbere de cărbune. Praful se umezeşte în puţină apă, apoi se ia cu 30 de minute înaintea meselor principale.

Cărbunele e de ajutor şi intoxicaţiilor cu diverse substanţe toxice, caz în care se amestecă o linguriţă cu pulbere într-un pahar cu apă şi se bea, după care se consumă cel puţin un litru de apă. Deşi e greu de crezut, are capacitatea de a albi dinţii. Pentru aceasta îl puteţi folosi cu încredere într-o cură de trei săptămâni, timp în care nu numai că vă veţi albi dantura, dar aceasta va fi şi mai sănătoasă. Procedeul e simplu: dizolvaţi o lingură cu pulbere de cărbune vegetal în 150 ml lapte cald şi beţi de două ori pe zi.

Persoanele cu probleme respiratorii sau cele care fac crize de astm e bine să bea un amestec obţinut din două linguri cu cărbune la un pahar cu apă sau o capsulă de cărbune medicinal. În acest caz, tratamentul este recomandat să se urmeze şapte zile consecutiv, timp în care alimentaţia trebuie să se bazeze mai mult pe fructe şi pe pâine şi mai puţin pe legume. Bolnavul nu are voie să facă mişcări bruşte şi e indicat să aplice o compresă cu cărbune vegetal pe abdomen, în zona ficatului.

Acest articol are caracter informativ și nu înlocuiește consultul medical de specialitate.

Irina Lungu

Storyteller. Redactor medical. Traducător. Lucrez cu cuvintele de când mă știu, ador magia lor. Iubesc traducerile, iar domeniul medical m-a cucerit iremediabil. Vreau să transmit publicului informații relevante, de calitate, care să îi ajute în viața de zi cu zi și în problemele cotidiene cu care se confruntă zilnic. Un om informat va fi un om mai sigur pe sine. La rândul meu, mă ghidez după principiul ”Fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în lume. Toți vor să îi schimbe pe ceilalți, dar uită că schimbarea începe din ei înșiși.”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel