Sari la conținut

Care este cel mai bun moment  din zi pentru a consuma zahăr, potrivit unui nutriționist

consum excesiv de zahăr, ingrașă
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Momentul zilei in care poti sa consumi zahar

Când este cel mai bun moment pentru a mânca dulciuri? E o întrebare la care mulți iubitori dulci vor să afle răspunsul. Chiar dacă mulți profesioniști din domeniul sănătății au evidențiat efectele adverse ale zahărului asupra sănătății, este destul de dificil să renunți la zahăr definitiv. Există zahăr peste tot în mâncare, în deserturi, băuturi răcoritoare și multe altele.

Consumul de zahăr nu duce doar la creșterea excesivă în greutate; poate duce, de asemenea, și la o mulțime de alte probleme de sănătate. Drept urmare, este extrem de necesar să înțelegem modul corect de a consuma zahăr.

Cel mai bun moment al zilei pentru consumul de dulciuri

Nutriționistul Sonia Bakshi a explicat că corpul uman metabolizează zahărul în mod similar cu alcoolul, care transformă carbohidrații din dietă în grăsimi. Cu timpul, poate duce la boli ale ficatului gras, care sunt factori potențiali pentru boli de inimă și diabet. 

„Aportul excesiv de zahăr poate contribui la dezechilibrul nivelului de zahăr din sânge, care, la rândul său, poate provoca schimbări de dispoziție, oboseală și chiar declin cognitiv.

Consumul cronic ridicat de zahăr este, de asemenea, legat de inflamația din organism, un factor de risc pentru boli de inimă, tulburări de dispoziție și diferite tipuri de cancer. În plus, poate duce la obezitate și dezechilibre hormonale care afectează fertilitatea”, a explicat Bakshi, potrivit Indian Express.

indulcitor
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

Dimineața, oamenii mănâncă de obciei un mic dejun rapid, cum ar fi cereale, fructe, produse de patiserie și pâine. Sonia Bakshi a sfătuit, însă, ca aceste alimente să fie evitate, deoarece le lipsesc alți nutrienți care echilibrează nivelul zahărului din sânge.

Drept urmare, consumul de articole cu zahăr dimineața poate crește nivelul de zahăr din sânge. Pe măsură ce organismul se trezește după postul de peste noapte, devine și mai sensibil la carbohidrați. Acest lucru face ca zahărul să fie cea mai proastă alegere pentru organism dimineața.

Sonia Bakshi a mai adăugat că, deși nu există un moment potrivit pentru a consuma zahăr în exces, intervalul de prânz de după-amiază este un moment potrivit pentru a face acest lucru.

În mijlocul zilei, metabolismul organismului este de obicei mai activ, ceea ce îl face mai bine echipat pentru procesarea zaharurilor. mai mult, dacă cineva se antrenează seara, consumul de zahăr la prânz îl va ajuta cu recuperarea musculară. Cu toate acestea, este important să consumați zahrul în proporții controlate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel