miercuri, martie 22, 2023

Culoarea urinei este un semn important al stării de sănătate și există anumiți indicatori care nu trebuie neglijați. Din acest motiv, urologul Francisco Javier Usubillaga explică modificările și caracteristicile care ne pot avertiza asupra insuficienței renale și a altor situații foarte frecvente.

Primul aspect pe care specialistul îl arată pe site-ul său este că există multe probleme care provoacă modificări ale urinei.

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic dă verdictul: Ce reguli trebuie să r...

Ca regulă generală, explică Usubillaga, atunci când urina este galben deschis sau palidă, persoana este sănătoasă. Dacă este prea limpede, înseamnă că beți prea multă apă și ar trebui să reduceți cantitatea.

În schimb, dacă este de culoare galbenă mai închisă sau maronie, este un semn de volum scăzut de urină. Acest lucru se poate datora deshidratării, rutinelor de exerciții fizice foarte intense sau persoanelor care locuiesc în locuri foarte calde.

În plus, există anumite alimente care influențează acest lucru. Murele și sfecla roșie sunt două dintre ele. Același lucru este valabil și pentru preparatele care conțin o cantitate mare de coloranți artificiali și medicamente foarte specifice.

Te-ar mai interesa: 7 modalități simple prin care vă puteți desfunda a...


Modificări ale culorii urinei

Cu toate acestea, atunci când excludeți situațiile de mai sus, dacă observați o variație a culorii urinei, este important să vă consultați medicul, deoarece acest lucru ar putea indica probleme renale sau hepatice.

În special, dacă urina este maro închis – acest lucru ar putea indica o problemă la rinichi – sau dacă are sânge în ea – un indiciu al unor posibile anomalii la nivelul acestor organe sau al tractului urinar.

Te-ar mai interesa: Semne ale deficitului de vitamine pe care TREBUIE ...

O altă situație posibilă este un aspect închis sau portocaliu, care poate fi legat de probleme hepatice.

Durerea în spate, deasupra taliei, sau durerea și arsura în timpul urinării nu trebuie, de asemenea, să fie trecute cu vederea.

Este important de reținut că aceste indicații sunt informative și nu înlocuiesc sfatul medicului. Este întotdeauna important să faceți controale regulate și să consultați un specialist dacă apar schimbări semnificative.

Te-ar mai interesa: STUDIU. Încă un risc în plus pentru copiii care nu...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private