miercuri, decembrie 7, 2022

Sărbătorile de iarnă reprezintă un moment special din an. În această perioadă, cei mai mulți preferă să petreacă timp cu apropiații, să își viziteze familiile și să călătorească. Cu toate acestea, în contextul pandemic actual, aceste posibilități vor fi limitate. Totuși, deși autoritățile nu au interzis reuniunile sau călătoriile, fac apel la populație și oferă advertistemente în privința eventualelor repercusiuni. Care este numărul maxim de persoane ce pot participa la acest tip de reuniuni, pentru a nu risca o explozie a cazurilor de Covid-19?

În această privință, Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a declarat pentru Digi 24 că măsurile de prevenire nu vor fi suspendate pe parcursul Sărbătorilor. Mai mult de atât, acesta a menționat că restricțiile sunt obligatorii, oferind și și numărul maxim de persoane ce pot participa la „petreceri” și reuniuni.

„Trebuie să fim în continuare precauți, să purtăm masca de protecție și să respectăm regulile care restricționează evenimentele private. Soluția pe care o recomand în această perioadă este adaptarea la situația pandemică pe care o traversăm”, a afirmat Nelu Tătaru.

Te-ar mai interesa: Câți bani a primit despăgubiri o femeie din Iași c...

De asemenea, în această situație, se va limita numărul persoanelor participante la reuniunile de Crăciun și Revelion. Aceste momente sunt intime, iar în acest an, este cel mai potrivit să le petrecem într-un cerc cât mai restrâns.

„Sărbătorile sunt ceva intim. Petreceți în familie! Persoanele care nu fac parte din familie, cele cu care nu ați avut contact, pot să fie infectate. Respectarea recomandărilor duce la scăderea riscului de îmbolnăvire”. Ați văzut ce măsuri a dispus Belgia, cu doar un oaspete care poate fi invitat de Sărbători. Noi nu suntem acolo, dar trebuie să fim precauți”, a argumentat ministrul Sănătății.

Te-ar mai interesa: Pulsul mare triplează riscul de accident vascular ...

Există posibilitatea relaxării măsurilor de prevenire?

„Să păstrăm aceleaşi precauţii. La începutul acestei pandemii spuneam că acest an va fi diferit. Nu vom avea sărbători pascale la fel, nu vom avea Rusalii, nu vom avea acelaşi vacanţe, nu vom avea acelaşi ore de şcoală. La fel spun: nu vom avea acelaşi Crăciun. Nu vom avea acelaşi sfârşit de an. Precauţiile rămân aceleaşi. De noi depinde cum vor fi şi sărbătorile şi ce va fi după sărbători”, a declarat Nelu Tătaru, pentru Digi 24.

Te-ar mai interesa: Rugăciune pentru sănătate către Sfânta Filofteia. ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private