Sari la conținut

Care este starea de sănătate a medicului erou de la Piatra Neamț?

neamț

Incidentul de la Piatra Neamț, care a subliniat încă o dată incapacitatea sistemului sanitar românesc, continuă să facă victime. Medicul erou, Cătălin Denciu, transferat în Belgia, este în continuare la terapie intensivă.

Deși pericolul nu a trecut, medicii au încredere că medicul erou are șanse să își revină.

Dr. Soete Olivier, anestezist terapie intensivă: ”A trebuit să-i aplicăm mai multe tratamente pentru a-l putea ține în viață și a-l vindeca”

”El este încă la terapie intensivă ceea ce înseamnă că există un risc. Atunci când un pacient este la terapie intensivă există întotdeauna un risc pentru pacient. Dar lucrurile merg într-un sens bun așa că noi avem speranțe că totul va reveni la normal și doctorul Denciu va putea pleca acasă pe picioarele sale cât mai curând cu putință”.

Potrivit medicului Soete Olivier, ”totul depinde de profunzimea rănilor și de suprafața afectată”.

”Este importantă și profunzimea rănilor pentru că dacă rănile sunt profunde pacientul trebuie operat de mai multe ori chiar, așa că durează mult pentru că nu putem să-l operăm în fiecare zi. Ar fi foarte periculos”.

”După ce încheiem acest proces, când toate rănile sunt închise, după ce toate operațiile se încheie cu succes, pacientul are nevoie de multă recuperare, are nevoie de fizioterapie iar apoi acest pacient trebuie să fie ținut sub observație ani la rând pentru a vedea cum evoluează cicatricile”.

Medicul din Neamț este internat la un centru specializat pentru tratarea arșilor

Col. Dr. Wouter Weuts, directorul general al spitalului militar Reine Astrid din Belgia, spune că medicul Denciu este internat într-un centru specializat în arsuri. ”Noi avem experiență de 40 de ani”, a adăugat el.

”Avem saloane de terapie intensivă dar și săli de operație pentru realizarea grefelor de piele, de asemenea avem asistenți sociali și fizioterapeuți. Deci suntem un centru specializat pe tratarea pacienților arși, dar realizăm și ținerea sub observație timp de luni sau chiar ani”.

Mesajul emoționat transmis de Alina Denciu, soția medicului din Neamț

”Aș dori să le mulțumesc tuturor celor care ne-au ajutat, care s-au gândit la durerea prin care trecem și care ne-au respectat intimitatea, care au aprins o lumânare și au transmis un gând bun soțului meu”, spune Alina Denciu, soția medicului erou.

”Sunt sigură că toate aceste energii pozitive și gânduri bune și toată dăruirea unor oameni pe care nu i-am cunoscut niciodată dar le mulțumesc din tot sufletul, ne-au ajutat și pe noi să trecem peste aceste momente cumplite”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel