Sari la conținut

Medicul rănit în incendiul de la Piatra Neamț a suferit prima intervenție chirurgicală. Iată care este progresul medicului erou!

Cătălin Denciu, medicul erou rănit în incendiul de la Piatra Neamț, a suferit prima intervenție chirurgicală. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat care este starea de sănătate a medicului.

Cătălin Denciu a suferit prima intervenție chirurgicală de excizie și cu alogrefe, potrivit g4media.ro. Din cauza leziunilor dobândite în incendiul de la Piatra Neamț, medicul erou a fost transferat într-un spital din Belgia, unde se pare că a ajuns și soția sa.

Nelu Tătaru a susținut la B1 Tv că această săptămână este dedicată tratării rănilor în mod chirurgical. Rănile au survenit în urma încercărilor medicului erou de a salva viețile pacienților din incendiul de la Piatra Neamț. În urma acelui eveniment, 10 persoane și-au pierdut viața în cadrul unității sanitare, iar alte 5 au murit ulterior la Spitalul COVID din Lețcani.

În urma tragediei de la Piatra Neamț, președintele Klaus Iohannis a convocat o întrunire cu experții din domeniul sanitar. Întâlnirea a avut scopul de a discuta neregulile aflate în secțiile de ATI, precum și lipsa de echipamente necesare.

”Am solicitat autorităților o analiză a situației reale a contractelor de service și mentenanță pentru echipamentele și aparatură medicală din dotarea spitalelor publice, aceasta pentru că, în condițiile finanțării deficitare, spitalele dau întotdeauna prioritate altor cheltuieli, astfel că fondurile pentru service și mentenanță sunt mereu insuficiente. Trebuie să găsim soluții urgente pentru rezolvarea acestor probleme, care au fost neglijate ani la rând”, a declarat Klaus Iohannis, conform RADOR.

Cu toate acestea, se pare că situația se va îmbunătăți în viitor. Recent, Ludovic Orban a susținut că Guvernul a reușit să obțină finanțare pentru modernizarea spitalelor, potrivit Digi24.

Finanțarea va începe în 10 spitale din București, ca reacție la situațiile medicale din contextul pandemic actual. În total, este prevăzută finanțarea a 22 de spitale din întreaga Capitală. Bugetul acestei investiții va fi de peste 100 de milioane de euro. Cu această sumă, spitalele vor fi dotate cu aparatură, echipamente și alte investiții utile.

 

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: