joi, mai 19, 2022

Pierderea kilogramelor excesivă poate fi o adevărată luptă. Astfel, trebuie să te informezi cu cele mai bune informații și metode înainte de a începe acest proces.

Fiecare organism este diferit, iar genetica joacă un rol important în pierderea și luarea în greutate. O persoană poate slăbi câteva kilograme în câteva săptămâni, în timp de alte persoane își pot menține numai greutatea.

Te-ar mai interesa: Efectele TAURINEI din băuturile energizante...

Deși este adevăat că individualitatea contează foarte mult, anumite reguli rămân generale și te pot ajuta să obții cele mai bune rezulatte atunci când slăbești.

Câte kg slăbești într-o lună?

„Să definim ce înseamnă rapid. Nu poți să scapi de 10 kg într-o lună, decât dacă te înfometezi. Ideea este să scazi sustenabil. Grăsimea se metabolizează într-un numit ritm, așa că, realist undeva la 2- 4 kg pe lună, în medie. Cam despre asta vorbim, acesta poate fi considerat un ritm rapid și eficient”, a explicat dr. Șerban Damian pentru Spectacola.

Restricția calorică, cea mai bună metodă pentru slăbire

„Nu există o metodă anume și singura metodă este, de fapt, restricția calorică, respectiv să mănânci mai puțin decât ai nevoie, reducând proporțional din toate alimentele, în mod particular din cele cu carbohidrați simpli, zaharuri sub orice formă, adică dulciuri, sucuri, dar și pâine, paste din făină albă, eventual și orez. Nu neapărat evitate, cât reduse cantitativ.

Te-ar mai interesa: 4 tipuri de alimente pentru susținerea memoriei...

De asemenea, alimentele cu compoziție mare de grăsime fie că este vorba de grăsime ca atare: unt smântână maioneză margarină, sau carne grasă, pește gras, brânzeturi grase, alune semințe, nuci, toate acestea trebuie reduse cantitativ, nu neapărat eliminate complet”, a mai spus medicul.

Cum îți schimbi stilul de viață pentru cele mai bune rezultate?

„În primul rând trebuie făcută o analiză a stilului de viață, ca să vedem unde sunt greșelile pentru că oamenii fac diverse greșeli: mănâncă concentrat într-o singură parte a zilei, mănâncă doar seara, fie fac exces din anumite alimente consistente, așa cum sunt cele pe care le-am enumerat mai devreme.

Te-ar mai interesa: Semnele bolii Alzheimer și ale altor afecțiuni neu...

În sensul acesta trebuie să facem modificări, să distribuim alimentația în mai multe mese sau să o reducem cantitativ, sau să o gândim calitativ altfel. De exemplu, dacă mâncăm multă carne, foarte multă grăsime, să reducem cantitatea de aceste alimente și să creștem cantitatea de legume, de exemplu de verdețuri care au raportul caloric mai redus”, a mai spus dr. Șerban Damian.

Te-ar mai interesa: Laurențiu Reghecampf este în culmea fericirii. Pri...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private