Sari la conținut

Cât timp mai putem consuma laptele de la deschiderea ambalajului. Atenție, NU este totuna cu termenul de valabilitate!

Cât timp mai putem consuma laptele de la deschiderea ambalajului. Atenție, NU este totuna cu termenul de valabilitate! Majoritatea confundă termenul de garanție cu perioada maximă în care se poate consuma laptele de la deschiderea cutiei sau a sticlei.

Cu toate că majoritatea confundă, data de expirare înscrisă pe ambalaj este una, dar timpul de păstrare în frigider și consumul propriu-zis după deschidere este cu totul altceva.

Dacă aveai impresia eronată că laptele poate fi consumat până la termenul său de expirare, deși sticla sau cutia au fost deschise de mult timp, iată că greșeai.

Adevărul este că laptele mai poate fi consumat doar trei sau patru zile de la momentul deschiderii și a păstrării în frigider.

Este vorba atât despre laptele natural, direct de la sursă, cât și de cel pasteurizat.

Care este cel mai sigur lapte pentru consum

De altfel, laptele pasteurizat este cel mai sigur pentru consum față de cel proaspăt. Acesta este obținut prin fierberea la temperaturi extrem de mari.

Laptele pasteurizat expiră după două luni, dar și acesta poate fi consumat în decurs de câteva zile de la deschidere.

Laptele UHT este cel mai cunoscut în Europa. Poate fi păstrat în afara frigiderului, pentru că rezistă și la aceste temperaturi, dar numai înainte de a fi deschisă cutia, nu și după.

Poate fi consumat în decurs de circa o săptămână sau chiar mai mult de la deschiderea sticlei sau cutiei.

Laptele sterilizat este cel care a suferit un proces mai agresiv de sterilizare. Poate fi păstrat și șase luni de la data sa de expirare, dacă nu a fost deschis, notează Fanatik.ro.

Alternative pentru laptele de origine animală

Totuși, indiferent de regulile pe care le respectăm, sunt și voci care susțin că organismul uman nu mai are nevoie de lapte după ce a fost înțărcat…

Ca și animalele, de lapte avem nevoie doar în primele luni de viață, cât suntem alăptați de mamele noastre.

Ca alternative, pentru cei care chiar nu pot fără lapte, cum sunt cei care beau cafeaua doar cu lapte, de pildă, sunt: laptele de soia, de migdale, de ovăz, de cocos, de orez, de caju etc.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel