duminică, iulie 3, 2022

Cătălin Denciu, medicul erou de la Piatra Neamț, a fost umilit de Ministerul Sănătății din cauza unui vid legislativ care, se pare, nu îi susține perioada de recuperare. După ce a suferit nenumărate arsuri, sacrificându-se pentru ca alți oameni să trăiască, medicul erou a aflat că va rămâne fără concediu medical.

Medicul erou, Cătălin Denciu, a sărit în flăcări în timpul incendiului de la Piatra Neamț pentru a salva cât mai multe persoane de la moarte.

Te-ar mai interesa: Mituri despre boala tăcută care face prăpăd în lum...

La întoarcerea în țară, acesta a fost întâmpinat de o decizie halucinantă: Ministerul Sănătății nu îi mai poate oferi concediu medical, din cauza unui vid legislativ.

Cătălin Denciu, umilit de Ministerul Sănătății

Concret, legislaţia în vigoare nu prevede ca un astfel de gest, respectiv faptul că medicul a sărit în foc pentru a-şi salva pacienţii bolnavi, să fie considerat obligatoriu pentru acordarea concediului medical în toată perioada în care se face recuperarea, scrie Antena 3.

Astfel, la întoarcerea în țară, medicul a aflat că nu va beneficia de concediu medical, esențial pentru recuperarea corespunzătoare.

Te-ar mai interesa: Este postul INTERMITENT o metodă de slăbit? Răspun...

„Istoria dureroasă a acestui om constă în neclarităţile legislative cu care avem de-a face. În primul rând, istoria medicală arată că acest om pentru noi este un model. Este o emblemă vie, un om care are familie, are copii şi care, mai presus de tot, şi-a iubit semenii. Datori suntem ca toată viaţa lui să avem grijă de el, de copiii lui, de familia lui”, a declarat dr. Valeria Herdea, vicepreşedintele Colegiului Medicilor.

Te-ar mai interesa: ”Demonii” care ne OTRĂVESC creierul. Vlad Ciurea :...

Dr. Herdea a explicat cum normele şi ordonanţele Ministerului Sănătăţii sunt în măsură să îl lase pe medicul erou de la Piatra Neamţ fără concediul medical începând cu data de 23 august 2021.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private