Sari la conținut

Medicul erou Cătălin Denciu, mesaj emoționant: „Nu sunt un om care să vorbească mult/ Haina de doctor vine cu responsabilități și așteptări uriașe”

Cătălin Denciu, medicul care si-a salvat pacienții din incendiu
Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro
medicul care si-a salvat pacienții din foc

Medicul erou Cătălin Denciu, mesaj emoționant: „Nu sunt un om care să vorbească mult/ Sănătatea este o victorie împotriva suferinței și a bolii. Împreună vom învinge!”

Cătălin Denciu, medicul din Piatra Neamț, a apărut public pentru prima oară din noiembrie, anul trecut. Atunci, dr. Denciu a suferit arsuri de gradul doi și trei peste 40% din corpul său, după ce a încercat să-și salveze pacienții din incendiul izbucnit la spital.

Luni, 24 mai, Cătălin Denciu a fost omagiat Tedros Adhanom Ghebreyesus, șeful OMS, pentru „serviciul, sacrificiul și exemplul său”, în cadrul celei de-a 74-a reuniuni a adunării generale, șeful Organizației Mondiale a Sănătății

Medicul erou Cătălin Denciu, mesaj emoționant: „Haina de doctor vine cu responsabilități și așteptări uriașe”

Medicul român a apărut într-un video postat pe contul de Facebook al OMS Europa, în care își exprimă recunoștința pentru Premiul pentru Sănătate Globală.

Citeste si:

Cu un colar în jurul gâtului și îmbrăcat într-o cămașă albastră, cu privirea senină și vizibil emoționat, medicul erou a primit recunoașterea și distincția OMS în numele „întregului personal medical din România și din toată lumea”.

„Sunt impresionat și foarte emoționat să primesc recunoașterea muncii și a contribuției mele din partea Organizației Mondiale a Sănătății. nu m-am așteptat nicio clipă la acest gest. Îi mulțumesc directorului general Tedros, pentru acordarea acestei distincții și directorului regional Kluge, pentru nominalizarea mea. Vreau să le mulțumesc din inimă colegilor belgieni, datorită cărora mă aflu aici în fața dumneavoastră.

Sunt onorat să accept această distincție, în numele întregului personal medical din România și din toată lumea, aflată în linia întâi de luptă. De asemenea, primesc acest premiu în numele tuturor pacienților Covid care au cunoscut suferințele bolii și în numele familiilor noastre, care stau alături de noi, la bine și la greu.

Sănătatea este o victorie împotriva suferinței și a bolii. Împreună vom învinge!

Nu sunt un om care să vorbească mult. Așa cum am spus, consider că mi-am făcut datoria față de pacienții și de colegii mei. Haina de doctor vine cu responsabilități și așteptări uriașe. Vă îndemn să fiți alături de personalul medical, să-l sprijiniți și să luptați împreună cu el, pentru a învinge pandemia.

Eroi sunt cei care, zi de zi, de mai mult de un an, continuă în ciuda tuturpr greutăților să fie alături de pacienți și de familiile lor. Este un premiu al celor rezistenți, al celor care nu cedează și al celor care merg mai departe. Și sunt mândru să fiu unul dintre acești oameni.

Sănătatea este o victorie împotriva suferinței și a bolii. Împreună vom învinge!”, a fost mesajul emoționant al medicului român Cătălin Denciu.

Vă reamintim că, la mai bine de jumătate de an de la dramatica întâmplare, medicul Cătălin Denciu, declarat Eroului Anului 2020 în Belgia, s-a întors acasă, în România. Specialiștii belgieni i-au refăcut lui Denciu țesuturile distruse de incendiu. În toată această perioadă, lângă el s-a aflat soția sa, Alina, tot medic la Spitalul din Piatra Neamț.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.