Sari la conținut

Cățelul EROU. Patrupedul a salvat un turist în Munții Semenic, poveste care pare desprinsă din FILME

Cățelul care a ajuns erou este un maidanez ce ne-a oferit o lecție de viață. Comportamentul său este fără cuvinte, felul în care a reușit să salveze un turist prăbușit la pământ i-a adus și lui o familie.

Animăluț al nimănui, confirmă tot ceea ce știam despre câine: că este cel mai bun prieten al omului. Deși fără stăpân, felul în care a salvat un om și cum a reacționat mai departe, după ce echipajul de salvare a ajuns la fața locului este impresionant până la lacrimi!

Un bărbat, de 40 de ani, din Reșița a simțit pe pielea lui cum este să primești ajutor din partea unui patruped, care toată viața și-a petrecut-o hoinărind prin pădure.

Era ora 22.00, frig, iar el era rănit și îmbrăcat subțire. Căzuse cu bicicleta pe Platoul Semenic și îl durea atât de tare clavicula că nu se mai putea ridica.

Abia a reușit să sune la 112 și să ceară ajutor. Imediat ce l-a văzut întins la pământ și că nu se mai putea ridica de durere, un maidanez a apărut de nicăieri, s-a apropiat sfios de bărbat și s-a lipit de spatele lui.

Parcă știa că omului îi era frig și avea nevoie de ajutor. Nu s-a dezlipit de lângă el până când au sosit jandarmii montani, care au constatat că avea probleme la claviculă și intrase în hipotermie. Salvatorii au fost emoționați de imaginea  cu cei doi și l-au numit pe câine îngerul păzitor al reșițeanului, scrie click.ro.

„Prietenul omului dă o lecție de „omenie”. Am fost solicitați, pe 16 iulie, să intervenim de urgență, deoarece un bărbat a căzut cu bicicleta în zona Muntelui Semenic și nu putea să se miște. S-a așezat lângă victimă și a protejat-o, încălzindu-o cu corpul său”, au povestit jandarmii din Caraș-Severin.

Câinele nu a vrut să-și părăsească noul prieten nici măcar atunci când bărbatul a fost urcat în Ambulanță. A sărit lângă el și a fost dat jos cu greu, după care a alergat în urma Salvării!!!

A privit cum mașina se îndepărtează, iar el a rămas din nou singur în creierii nopții.

Povestea l-a înduioșat atât de tare pe Ionuț Popovici, vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, că a decis astăzi să-l adopte.

L-a botezat Max, iar fapta nu i-a rămas nerăsplătită. Cu ochii blajini, animalul și-a privit stăpânul cu recunoștință. În sfârșit, are și el o familie!

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel