Sari la conținut

Caz grav la Spitalul Municipal Vulcan. Mânuța unei fetițe de 5 luni serios afectată după ce nu i s-a schimbat bandajul de la branulă o săptămână

Caz șocant al unui bebeluș internat la Spitalul Municipal Vulcan. După o săptămână internată, mânuța sa sensibilă, de copil de 5 luni este serios afectată.

Roșie, descuamată și umflată. Mama copilei acuză spitalul de rele tratamente, afirmând că nu i-a fost schimbat bandajul de la branulă timp de o săptămână.

Femeia a publicat pe Facebook fotografii cu rănile bebelușului, scrie publicația locală Gazeta de Dimineață.

Mama susține că s-a internat cu fetița în secția Pediatrie a Spitalului Municipal Vulcan, după ce aceasta a răcit, iar bebelușului i-a fost pusă o branulă, operațiune care nu ar fi reușit de prima dată. Dispozitivul a fost fixat cu un leucoplast. ”Pe exterior, la pansament, nu se vedea nici sânge, nimic, părea în regulă. Dar fetița plângea, ea nu plânge de obicei. Am tot rugat să i se verifice branula. Mi s-a spus că atâta timp cât curge medicamentul, e totul ok”, a declarat mama bebelușului.

Miercuri, când fetița era pregătită de externare, i-a fost înlăturată branula. Mama copilei susține că branula a fost scoasă de femeia de serviciu și că atunci a observat rănile de pe mâna fetiței. ”A venit femeia de serviciu și i-a dat branula jos. Când am văzut mânuța am început să plâng și am țipat. Am chemat asistenta și nu a vrut să vină. Abia când a venit soțul meu a venit și doamna doctor. Mi-au spus că e alergie la leucoplast și că eu trebuia să știu că este alergică. De unde să știu acest lucru?”, spune mama bebelușului, citată de publicația locală.

Conform acesteia, medicul i-ar fi transmis că trebuie să folosească cremă de gălbenele pentru zona afectată și că va trece de la sine. Directorul unității medicale din Vulcan, medicul Cătălin Popa, a declarat că vor fi făcute verificări în acest caz, el precizând că până acum părinții copilului nu au depus nicio plângere. Femeia a publicat pe Facebook fotografii cu rănile bebelușului, cu mesajul: „După ce au chinuit-o de 2 ori câte o oră să i se pună branula, o săptămână cât am stat în spital nu i-au mai schimbat bandajele. Vă rog sa ma sfătuiți cui să ma adresez. Asa ceva este de neconceput”.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel