Sari la conținut

O nouă metodă de a vindeca rănile rapid: bandajul inteligent

O nouă metodă de a vindeca rănile rapid: bandajul inteligent. Este o veste incredibil de bună pentru milioane de oameni care se confruntă cu boli autoimune care înseamnă și vindecarea îndelungată a oricărei răni. 

Bandajul inteligent ar putea fi un adevărat miracol pentru milioane de oameni care se confruntă cu boli și cu un sistem imunitar suprimat și care sunt adesea forțați să facă față rănilor cronice, adesea răni minore care totuși au nevoie de mult mai mult timp pentru a se vindeca, din cauza sănătății compromise.

Leziunile cronice sunt extrem de costisitoare

Pe lângă grade foarte variate de recuperare, problemele precum ulcerul diabetic sunt, de asemenea, incredibil de costisitoare, tratamentul pentru un singur incident costând până la 50.000 de dolari.

Potrivit Descoperă.ro, leziunile cronice îi costă pe americani 25 de miliarde de dolari pe an, dar bandajul inteligent ar putea oferi în curând o modalitate mult mai eficace și mai economică din punct de vedere al costurilor nu numai de a-i ajuta pe pacienți să se vindece, ci și de a face acest lucru mai bine.

Are o grosime de numai 100 de microni

Cercetătorii de la Universitatea Stanford, din SUA, au conceput un bandaj inteligent capabil să monitorizeze vindecarea rănilor în timp real, precum și să accelereze creșterea țesuturilor și fluxul de sânge în jurul acestora, reducând în același timp severitatea cicatricelor.

Noul material are o grosime de numai 100 de microni (echivalentul unui singur strat de vopsea latex), dar conține o antenă radio, un stimulator electric, biosenzori și alte componente care se sprijină pe un polimer asemănător pielii, cunoscut sub numele de hidrogel.

Cum funcționează

După ce este pus la rana pacientului, bandajul monitorizează temperatura și alte măsurători biometrice, apoi transmite acele date către o aplicație de telefon.

Dacă rana se vindecă prea lent sau dacă este detectată o infecție, dispozitivul emite mici stimulări electrice în zonă pentru a stimula creșterea țesuturilor și a reduce inflamația.

„În sigilarea rănii, bandajul inteligent o protejează pe măsură ce aceasta se vindecă. Dar nu este un instrument pasiv.

Este un dispozitiv de vindecare activ care ar putea transforma standardul de îngrijire în tratamentul rănilor cronice”, a explicat Yuanwen Jiang, prim coautor al studiului, citat de Descoperă.ro.

 

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel