joi, martie 23, 2023

Dr. Bogdan Moldovan, medic în cadrul spitalului Sf. Constantin din Brasov, a prezentat cazul „inoperabil” al săptămânii. Este vorba de o pacientă de 63 de ani cu un „melanom malign regiune scapulara operat și cu ganglion santinela axilar excizia intr-un alt serviciu chirurgical”.

medici

Medicul a făcut precizări despre simptomele femeii. Acesta spune că pacienta suferea de dureri insuportabile de brat ce o împiedicau sa se odihnească și sa facă cele mai banale activități. Este al 2 lea caz recent de ganglion santinela cu recidiva masiva, spune medicul chirurg.

Te-ar mai interesa: Dupa aproape 200 de ani, s-a aflat ce boli a avut ...

Cazul „inoperabil” al săptămânii: „Sa o faci bine pe Buni”

„Cazul „inoperabil” al săptămânii trecute sau când nepoțeii vin sa te roage „sa o faci bine pe Buni”.

Pacienta de 63 de ani cu un melanom malign regiune scapulara operat și cu ganglion santinela axilar excizia intr-un alt serviciu chirurgical, ni se adresează pentru o voluminoasa tumoare axilara stanga care a fost în prealabil radio și chimiotratata fără succes. Pacienta suferea de dureri insuportabile de brat ce o împiedicau sa se odihnească și sa facă cele mai banale activități.

Te-ar mai interesa: Primul semn care anunţă cancerul de colon. Mergi d...

S-a intervenit chirurgical în echipa mixta Chirurgie cardiovasculara-Chirurgie generala, practicandu-se rezecția formațiunii tumorale ce manșona pachetul vascular axilo-humeral stâng cu conservarea structurilor nobile , rezecție de mare și mic pectoral, partea anterioara a mușchiului deltoid pana la articulația umărului.

Evoluție favorabila cu externare la 48 de ore postoperator și cadoul cel mai de preț, un desen cu autograf din partea nepoților, pentru salvarea lui Buni.
Este al 2 lea caz recent de ganglion santinela cu recidiva masiva. Noi am renunțat de ani de zile la aceasta tehnica pt melanom datorita ratei de recidiva”, a scris Dr, Bogdan Moldovan, pe un cont de socializare.

Te-ar mai interesa: Cât de periculoși sunt polipii de colon? Ce trebui...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private