marți, iunie 28, 2022

Cazuri COVID în România, 21 Mai. Ce s-a întâmplat cu numărul cazurilor în ultimele 24 de ore! Grupul de Comunicare Strategică a transmis datele momentului.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 320 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 164 mai puțin față de ziua anterioară. 35 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă în corpul tău după ce ai slăbit? Me...

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 47 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 629 cu 48 mai puțin față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 99 persoane, cu 24 mai puțin decât în ziua anterioară. Dintre cei 99 pacienți internați la ATI, 90 sunt nevaccinați.

Din totalul pacienților internați, 39 sunt minori, toți fiind internați în secții, cu 6 mai puțin decât în ziua anterioară și 0 la ATI, la fel ca în ziua anterioară

Te-ar mai interesa: Atenție! Telefoanele mobile, mai periculoase decât...

Până astăzi, 65.651 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS CoV-2 au decedat.

În intervalul 20.05.2022 (10:00) – 21.05.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 7 decese (3 bărbați și 4 femei), dintre care 3 raportate anterior intervalului de referință.

Dintre cele 7 decese, 3 au fost înregistrate la categoria de vârstă 60-69 de ani și 4 la categoria de vârstă 70-79 de ani. Toate decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care prezentau comorbidități.

Te-ar mai interesa: Care sunt cele mai importante beneficii ale grădin...


Profesorul Vlad Ciurea: Virusul nu dispare peste noapte!

Profesorul Vlad Ciurea atrage atenția că niciun studiu nu indică dispariția coronavirusului. Aceste va mai provoca puseuri violente și suferințe, așa că este important să purtăm masca în continuare.

„Ar fi frumos să decretăm azi că am învins pandemia de COVID-19 și, brusc, să revenim la normalitate uitând prin ce am trecut în ultimii doi ani.

Din păcate, virusul nu dispare peste noapte!. Așa cum a fost nevoie de timp să se împrăștie pe planetă și să facă ravagii, este nevoie de timp pentru a-l declara învins.

Te-ar mai interesa: Totul despre boala de care a suferit Michael Jacks...

Mai mult, niciun studiu nu indică dispariția acestui coronavirus. Acesta va rămâne printre noi, va mai avea puseuri violente, va mai provoca suferință.

Da, vom ieși din starea de pandemie și nu, nu vom scăpa pentru totdeauna de virus”, a precizat neurochirurgul Vlad Ciurea, doctor în ştiinţe medicale şi profesor universitar.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private